Arnhem Mode Biënnale 2009 van start: Internetgeeks & Fashionfreaks

{

Afgelopen vrijdag opende prinses Maxima in de Eusebiuskerk de derde Arnhemse mode-Biënnale. Haar postzakken-outfit trok de nodige aandacht en zorgde voor grappige opmerkingen op Twitter, zoals die van @vanmaanen uit Deventer. Twitter was voor mij sowieso de enige informatiebron op dat moment, want de opening van de biënnale was alleen voor genodigden en daar hoorde ik/Arnhem Direct niet bij.

Joey Tweets, een Arnhemmer die ik volg op Twitter was er wel bij aan zijn foto’s en tweets te zien. En Tom Ruijfrok van De Gelderlander was bij de persrondleiding en stuurde tweets en foto’s van de tentoonstelling.

Zelf had ik vrijdagochtend erg last-minute via via een uitnodiging ontvangen voor de opening van de tentoonstelling Holy House en het feestje nadien. Ik had er niet meer op gerekend, aangezien ik geen reactie had gekregen op mijn mail naar de woordvoerster van de biënnale . Ik was er dus niet op ingesteld en schoot acuut in de ‘vrouwen-stress’. Ik had niet geshopt en de gedachte ‘o, ik heb niets hips & designerigs’ drong zich op‚Ķ

Onzin natuurlijk. Maar zo’n gedachte maakt ook wel weer duidelijk hoe gemakkelijk het is om je mee te laten slepen door allerlei overtuigingen en verwachtingen. Het kleding-issue was uiteindelijk niet de reden om niet naar het feestje te gaan. De netwerkborrel op kantoor was veel te gezellig & inspirerend.

Gelukkig wist ik dat Arnhem Direct-blogger Maren aanwezig zou zijn om verslag te doen. Afgelopen woensdag hoorde ik dat nu al vastgesteld is dat er bij de volgende Mode Biënnale speciaal iemand wordt aangesteld om een betere verbinding met de ondernemers en winkeliers in Arnhem te leggen. De hoofdattractie van de biënnale mag dan dit keer wel op stelten midden in het centrum van Arnhem staan, blijkbaar heeft dat niet automatisch tot gevolg dat iedereen zich ook betrokken voelt.

De website en multimediale communicatie van de Mode Biënnale laat in mijn ogen nog al wat te wensen over als het gaat om informatie, multimedia & interactiviteit. Okay, ze hebben een blog, maar die zit wel een beetje verstopt op de site. En er wordt helaas helemaal geen gebruik gemaakt van alle content die in het grote cyberbos wordt achtergelaten. Wat erover wordt gezegd is een bron van informatie voor de organisatie zelf, maar ook voor de gemeente die aanzienlijke subsidie verstrekt.

Een kunstmanifestatie als dit en de ontwikkelingen in de stad vullen elkaar mooi aan. Daar liggen kansen en mogelijkheden. Het is goed te zien dat allerlei partijen vanuit hun eigen kennis, expertise en mogelijkheden aansluiting zoeken bij een evenement als dit. Zo zijn er lezingen georganiseerd door CASA, O.P.A. en Syntens, is er een Modefeest bij Max Brothers en wordt er in het Modekwartier van alles georganiseerd. Maar het is jammer dat al deze informatie niet op een plek terug te vinden is. Een mooi compleet overzicht van Arnhem Modestad, ter informatie & inspiratie & educatie, daar vaart toch iedereen wel bij?

Digitale inspiratie
Ondertussen heb ik live nog niks van de Mode Biënnale gezien, maar ben ik via internet al wel op verschillende manieren geïnformeerd & geïnspireerd geraakt. Zo nam ik vandaag weer eens een kijkje bij Hel Looks. Een geweldige site die ik 2005 ontdekte bij mijn inspiratie-struintocht door het grote cyberbos voor het project Invito Invites You!. En via mail en telefoon en ouderwetse post werden ondertussen de ingrediënten verzameld voor mijn mode-accessoire voor komende zomer. Zuslief in Duitsland maakte afgelopen week deze fantastische tas voor mij. Het wachten is op de postbode die het pakje bezorgd. Maar na het modestatement van Maxima heb ik er alle vertrouwen in dat dat goed komt.

Doe je mee?
Ik verheug me op niet te drukke door-de-weekse dagen slenteren met camera’s en inspiratie snuiven bij Arnhem Mode Biënnale. Ik ben te herkennen aan mijn tas. Mocht je je eigen mode-statement willen maken: aarzel niet en spreek me aan; voor een foto & een quote. Maar ook als je me niet ‘live’ tegenkomt, kun je je eigen mode-statement hier maken. De vorm is aan jou: tekst, foto(‘s), filmpjes, mail ze naar ons, met als onderwerp: “Modestatement”. Laat ons zien hoe jij geïnspireerd wordt door de Mode Biënnale 2009. Of deel je ervaringen en meningen over de biënnale met ons via Twitter. Met de tag #AMB09 komen je berichten automatisch in de Twitterfontein. (Coming Soon!).

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem Mode Biënnale 2009 van start: Internetgeeks & Fashionfreaks"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*