Arnhem: er zit een steekje los!

{

Wethouder Duurzaamheid Anja Haga gaf op 5 februari het startschot voor het breien van een sjaal voor het Arnhemse Aardvarken. Ze deed dit in het kader van de tiende Warme Truiendag. De dag waarop we met het dragen van een warme trui en het lager zetten van de verwarming samen energie besparen.

Wij kunnen gelukkig een warme trui aandoen, maar het Aardvarken ligt buiten in de kou. Slim Opgewekt, initiatiefnemer van deze actie, roept daarom alle Arnhemmers op om een sjaal te breien voor het Aardvarken.

Tot 15 februari worden op diverse plekken in Arnhem breisessies georganiseerd. Bij de zogenaamde breipunten kun je breipennen en wol doneren, meebreien of een breiwerk inleveren. Het breiwerk mag zo lang zijn als je zelf wilt. Tussen 15 en 18 februari wordt van alle breiwerken één grote sjaal gemaakt. Op 19 februari om 14.00 wordt het Aardvarken hopelijk blij gemaakt met een mooie lange sjaal.

Hilde van Dijk van Slim Opgewekt over het initiatief. ‘Wij realiseren duurzame doelen. Dat doen we bijvoorbeeld door het plaatsen van 1.500 zonnepanelen op drie multifunctionele centra in Arnhem. Maar als we de Arnhemse milieu-ambities waar willen maken, zullen we allemaal mee moeten doen. Daarom organiseren we ook bewustwordingsacties zoals het breien van deze sjaal. We hadden niet verwacht dat er zo enthousiast zou worden gereageerd, al past dat wel helemaal binnen onze slogan: #ikbenopgewekt!’.’

Breisessie 2Switch

Breisessie bij 2Switch
De actie wordt door een groot aantal lokale bedrijven en particulieren ondersteund. Breiwinkels Draadjes&Zo en Steekje Los breien met hun breiclubs aan de sjaal. De brei oma’s van Nederlands Openluchtmuseum begeleiden mensen die willen leren breien. Ook op de breipunten in de bibliotheken in Rozet en Kronenburg, het Pakhuis, de stadsboerderijen, het Parkrestaurant in Koninklijke Burgers’ Zoo, de Molenplaats Sonsbeek en de Stationshuiskamer op Arnhem Centraal kan samen worden gebreid.

Ook Stichting Welzijn Ouderen Arnhem, Natuurcentrum Arnhem, Kansenfabriek in ’t Broek en MFC de Symfonie ondersteunen de actie. Net als honderden Arnhemse basisschoolleerlingen die allemaal meebreien. Kringloopketen 2Switch verzamelt in het kader van de actie breipennen, wol en oude truien die niet meer gedragen worden. Kijk op de Facebookpagina van Slim Opgewekt voor locaties en tijden van de breipunten en breisessies.

Breisessie in Burgers Zoo

Brei oma’s in Burgers’ Zoo
Dominique Struik, eigenaar van breiwinkel Draadjes&Zo is enthousiast over het de actie. ‘Breien verbindt. Dat blijkt nu wel weer met alle vrijwilligers die enthousiast meebreien aan de sjaal. Van mij mag het elke dag wel Warme Truiendag zijn. Helemaal als er zulke leuke acties georganiseerd worden. En als we daardoor beseffen dat de verwarming een graadje lager kan, is het helemaal succesvol.’

Wil jij nog meehelpen?
Tussen 15 en 18 februari wordt de sjaal op de Molenplaats Sonsbeek in elkaar gezet. Maandag vanaf 14:00 uur starten verschillende vrijwilligers met het in elkaar zetten. Zij kunnen nog alle hulp gebruiken! Dinsdag t/m donderdag kan je tussen 9:00 en 16:30 uur op de Molenplaats binnenlopen en meedoen. Er is wol, garen, haaknaalden en breipennen aanwezig zodat jij direct aan de slag kunt! Meer info? Mail mylene@slimopgewekt.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem: er zit een steekje los!"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*