Arnhem maant daklozen binnen te slapen

{

In Arnhem is in de avond van 6 januari 2010 begonnen met het actief benaderen van dakloze ‘buitenslapers’ om de nacht in één van de opvangvoorzieningen door te brengen. Daarmee is de tweede fase van het zogenaamde winterprotocol voor dak- en thuislozen ingegaan.

Eerder al hebben de verschillende Arnhemse opvangvoorzieningen, vanwege het winterse weer, hun overnachtingscapaciteit en openingstijden uitgebreid. Dat is de eerste fase van het winterprotocol.

Op 6 januari liet de gemeente met het oog op de gezondheidsrisico’s van de aanhoudende kou, de tweede fase van het winterprotocol ingaan. Dat houdt in dat er door hulpverleners en politie actief wordt uitgekeken naar mensen die buiten slapen en dat er op hen ingepraat wordt om naar een opvangvoorziening te gaan. Wethouder Barth van Eeten “Het aanhoudende winterweer gaf aanleiding om de tweede fase van het winterprotocol in te laten gaan. Wij wilden niet het risico nemen dat een dak- of thuisloze de snijdende kou ’s nachts niet zou doorstaan. Dat is gelukkig niet gebeurd.”

Op de eerste dag is slechts een enkeling op straat aangetroffen. Daarna niemand meer. Inmiddels slaapt iedereen binnen. Zelfs overdag zoeken de dak- en thuislozen nu consequent de warmte van één van de opvangvoorzieningen op. De voorzieningen zijn inmiddels nagenoeg vol, maar vooralsnog hoeft er geen noodopvang te worden gecreëerd.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem maant daklozen binnen te slapen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*