Arnhems fotocollectief lanceert fotoproject ONZE WIJK

Het Fotocollectief Arnhem lanceert fotoproject ONZE WIJK. Het fotocollectief dat bestaat uit zes Arnhemse fotografen (Jantien de Bruin, Louise Honée, Kiki Groot, Suzette Luiken, Ilse Oosterkamp en Negin Zendegani) zijn sinds 2017 bezig om een visueel beeld van de stad Arnhem weer te geven wat heeft geresulteerd in het fotoproject ONZE WIJK.

ONZE WIJK is een uniek beelddocument met een mix van verschillende beelden. Aan de hand van acht thema’s is de eigenheid van stad Arnhem, met haar karakteristieke wijken, problemen en kansen belicht door de ogen van de verschillende fotografen. De thema’s zijn: Opgroeien in Malburgen, Een Leven Lang Leren, Eenzaamheid, Vrijwilligers, Jong Alleenstaande Moeders, Kronenburg als Desolate Wijk, Sociale en Fysieke verbinding op de Geitenkamp en Jongeren in Klarendal. Iedere fotograaf heeft zich een thema toegeëigend en dat op haar eigen artistieke wijze vastgelegd. Daarnaast heeft het collectief Hanne van der Woude als gastfotograaf uitgenodigd om ook een van de thema’s te belichten.

Het resultaat van het project ONZE WIJK zal te zien zijn als zomer-expositie. De kick-off is tijdens het cultureel evenement Ruimtekoers in de eerste week van juli in Malburgen. Daarna reist het gedurende de maand september als poster-expositie door de verschillende wijken van de stad.

Reacties