Minister van cultuur bezoekt Arnhem

Op de Hugo de Groot school in het Statenkwartier worden met samenwerkingspartner Rozet muzieklessen verzorgd © Zefanja Hoogers

Op maandagochtend 8 april brengt Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, een bezoek aan Arnhem. Het bezoek staat in het teken van het cultuurbeleid van het Rijk vanaf 2021, waarover de Raad voor Cultuur op 11 april een advies uitbrengt. De minister presenteert haar uitgangspunten voor de nieuwe cultuurperiode voor de zomer. Zij is zeer geïnteresseerd in hoe het gaat met mode en cultuureducatie in Arnhem en in 025, de culturele samenwerking tussen Arnhem en Nijmegen.

Burgemeester en wethouder

Burgemeester Marcouch ontvangt de minister in FACE, fashion center Arnhem. Wethouder cultuur, Hans de Vroome zal de minister bij alle te bezoeken locaties vergezellen. Bij FACE vinden gesprekken plaats met studenten van de excellente modeopleiding van Rijn IJssel en met een vertegenwoordiging van ArtEZ, Museum Arnhem, State of Fashion, het Fashion en Design Festival en Radboud Universiteit.

De wijk in

Vervolgens woont Van Engelshoven een muziekles en een les theater en woordenschat bij op de Hugo de Groot basisschool. Zij spreekt onder andere met de schoolleiding, de docenten en samenwerkingspartner Rozet over hoe zij de handen ineen hebben geslagen en met kunstlessen, de taal- en sociale vaardigheden van leerlingen vergroten. Daarna heeft zij een gesprek over educatie met de cultuurpartners van de Lauwersgracht Alliantie, te weten Toneelgroep Oostpool, Introdans, Het Gelders Orkest en Musis en Stadstheater Arnhem.

025

Tot slot reist het gezelschap naar popcentrum Jacobiberg aan de Utrechtseweg voor een presentatie van 025 en vinden er gesprekken plaats met instellingen en makers uit Arnhem en Nijmegen op het gebied van talentontwikkeling in de popmuziek (o.a. Luxor Live, Doornroosje, Poppunt Gelderland) en jeugdtheater en -dans (o.a. De Nieuwe Oost, Kwatta en Stadsschouwburg en de Vereeniging). Bij het laatste onderdeel sluiten ook Noël Vergunst (wethouder cultuur Nijmegen) en Josan Meijers (gedeputeerde provincie Gelderland) aan.

Reacties