Arnhems fotoverslag in 360 graden uit Mexico-City

De Arnhemse fotograaf Martijn Baudoin zat voor een shoot in het vliegtuig onderweg naar Mexico-City toen hij hoorde dat er een aardbeving was. Bij de landing en onderweg naar het hotel merkte hij nog weinig van de aardbeving. Pas bij het hotel, in het oude gedeelte van de stad, zag hij de eerste verwoestende effecten van de aardbeving.

Al snel blijkt dat de shoot niet door kan gaan. Buiten dat het land in puin ligt en er drie dagen van nationale rouw zijn afgekondigd, is het ook niet gepast.

Dan maar de straat op. De volgende dag ontstaat er om de hoek bij het hotel in Parque Mexico, een spontaan verdeelcentrum voor hulpgoederen. “Busjes, auto’s en brommers rijden af en aan met eten, water, koekjes, wat mensen ook maar nodig hebben. Dat wordt ingezameld, verdeeld in tasjes en uitgedeeld aan de mensen op straat die het nodig hebben.”

Baudoin twijfelt eerst of hij het wel moet vastleggen, hij wil niemand in de weg lopen.

“Maar het is zo bijzonder wat hier gebeurd, ik moest dat delen met de rest van de wereld.” Wat doe je dan als 360-fotograaf? Je pakt je spullen, schiet vier 360-foto’s, tuigt een simpele website op die doorlinkt naar een crowdfundpagina en zet alles online. Zo draag je toch wat bij.

Reacties