Arnhems Nieuwscafé – Museum Arnhem: hoe nu verder?

Vrijdag 25 mei praten we in het Arnhems Nieuwscafé over de ontstane situatie rondom Museum Arnhem. Het leek een overzichtelijk verhaal: Renovatie en Uitbreiding waren broodnodig, de €15 miljoen werden beschikbaar gesteld, het ontwerp werd enthousiast ontvangen en de verwachting was dat binnen twee jaar de klus geklaard zou zijn.

Eind 2019 zouden dan weer de deuren van het Museum geopend worden.

Maar de praktijk bleek toch een stuk weerbarstiger te zijn. Slechts één aannemer wilde de renovatie en uitbreiding uitvoeren, maar dan wel voor € 25 miljoen. De schok was groot, de aanbesteding werd stopgezet en de wethouder kondigde een onderzoek aan.

We zijn nu drie maanden verder, radiostilte viert de boventoon. Ondertussen worden er weer geluiden gehoord dat het Museum toch naar de binnenstad zou moeten gaan, bijvoorbeeld in het leegstaande V&D/ Topshelf gebouw.

Krijgt de nieuwe gemeenteraad er met deze discussie er meteen een hoofdpijndossier bij? Kortom, het onderwerp verdient het breed en scherp in het laatste Nieuwscafé van dit seizoen aan de orde te komen.

Vanzelfsprekend is directeur Saskia Bak aanwezig en zullen vele vragen door haar beantwoord worden.

Enquete

Vast onderdeel van het Nieuwscafé is de uitslag van de enquete. Hieronder kun je jouw mening kwijt.

[ninja_form id=14]

Reacties