ArnhemAAN, Ahmed UIT! Doe jij mee?

Samen met een hoop bekende Arnhemmers heeft ArnhemAANdag de afgelopen 9 weken laten zien hoe je meer doet met minder om energie te besparen. Maar om de om de klimaatdoelen van 2020 te halen, moeten we allemaal kleine aanpassingen doen.

Wijkinitiatieven

Natuurlijk helpt het enorm als je zonnepanelen laat plaatsen, nooit meer de auto neemt en geen vlees meer eet. Maar is dat realistisch? Nee. Met ArnhemAANdag heeft de organisatie Arnhemmers bewust willen maken dat je met kleine ingrepen toch een flinke impact kan hebben. Douche bijvoorbeeld een minuutje korter, laat de auto eens staan en kook een keer zonder gas. Moet lukken toch?

We moeten er gewoon aan wennen, zegt onze burgemeester Marcouch: “De echte challenge voor Arnhem is om dat vol te houden, eigen te maken en samen te doen. Want alleen op deze manier dragen wij als Arnhemmers ons steentje bij aan de klimaatdoelstellingen van 2020. Want wij als Arnhem gaan het gewoon redden, wen er maar aan!”

Bekijk hieronder de video waarin Burgermeester Ahmed Macouch oproept door te gaan met minder energie te gebruiken.

ArnhemAAN gaat door

De afgelopen 10 weken hebben meer dan 100 Arnhemmers uit alle wijken zich ingezet voor een beter milieu. Daarnaast zijn er online ruim 100.000 Arnhemmers bereikt.

Maar dit kan nog beter. In 2020 moeten we namelijk 20% minder energie gebruiken 
en de uitstoot van broeikasgassen met 30% verlagen. ArnhemAAN is dus ook nog niet afgelopen en gaat door op Arnhemaan.nl. Hier vind je een handig overzicht met initiatieven uit jouw buurt. Zo kan je met je buurman of -vrouw samen blijven besparen. De AANjagers kunnen je ook met jouw bespaarvragen helpen. Je kan natuurlijk ook een van de challenges doen.

Reacties