Arnhems Oorlogsmuseum streeft naar volledig beeld WO II

De 75-jarige herdenking van de Slag om Arnhem komt in zicht. De eerste evenementen zijn geweest, de eerste vlaggen wapperen al. Het Arnhems Oorlogsmuseum aan de Kemperbergerweg heeft dit jaar in de aanloop naar de festiviteiten ook al diverse keren uitgepakt:

  • viering 25-jarige huisvesting op de huidige locatie
  • de tentoonstelling Goed/Fout
  • Reenactment-weekend
  • Battle Tanks Nederland op 16 juni en 22 juli.

Op 22 september is het museum nogmaals het decor voor een demonstratie van Battle Tanks Nederland. Goed/Fout is een doorlopende tentoonstelling.

‘De belangstelling voor Market Garden is dit jaar toch wel extra groot’, aldus eigenaar Eef Peters van het Arnhems Oorlogsmuseum. ‘We zien dat terug in de bezoekersaantallen, maar merken ook dat er nog steeds veel niet-vertelde verhalen zijn. Vanuit Arnhem, vanuit de hele Airborne-regio eigenlijk, vaak nog vergezeld van materialen uit de Tweede Wereldoorlog. Mijn streven vanaf de start van het museum is altijd geweest een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van de oorlog, Goed/Fout is daar bijvoorbeeld het bewijs van. De mensen kunnen daarom bij ons altijd nog terecht met spullen en materialen uit de Tweede Wereldoorlog. Alles wat we binnen kunnen krijgen, maakt het verhaal uit die tijd meer compleet en krijgt voor altijd een plek in ons museum.’

Eef Peters overhandigt zijn geloofsbrieven in de video, die ter gelegenheid van zijn 25-jarige huisvesting is samengesteld. Materialen en verhalen kunnen worden gebracht gedurende de openingstijden van het Arnhems Oorlogsmuseum, van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot en met 17.00 uur. Het adres is Kemperbergweg 780 in Arnhem.

Reacties