Arta: niks gewonnen, wel wat verloren

{

Voor dit platform was het een mooi jaar. Inhoudelijke discussies die vaak op het randje werden gevoerd. Voors en tegens vlogen bijna dagelijks over en weer maar de rek is wel uit de discussie. Er komen geen nieuwe argumenten bij en de oude beginnen als een vastgelopen plaat te klinken.

Zonde, want het gaat wel ergens over. Niet alleen om een gebouw maar ook over wat je wilt zijn als stad. Waar wil je naar toe? Waarom moet een ArtEZ voor Arnhem blijven kiezen? Want hoewel daar op het stadhuis blijkbaar anders over wordt gedacht, moet je wel wat doen en investeren om de stad ook aantrekkelijk te houden.

Lijst 0
Daarnaast vraag ik me oprecht af hoe vaak onze raad in Focus of het museum komt. Naast ontzettend genieten van Wes Anderson’s nieuwe meesterwerk The Grand Budapest Hotel (met inspiratie uit Museum Arnhem, Pyke Koch – Vrouwen in de straat) kon de hele zaal gisteravond ook meegenieten van een stevige bass uit de Juicy Luicy. Misschien dat onze raad liever van dit soort cultuur wil genieten. En dat is prima. Maar wees daar dan ook eerlijk over richting de rest van de stad als daar de ambities liggen en maak geen mooie sier met een Lijst 0.
Alleen maar verliezers
Iets tegenhouden is geen prestatie, dat kan iedereen. Helaas is de trieste conclusie dat de tegenstanders niks hebben gewonnen maar de voorstanders wel wat hebben verloren. Misschien herrijst er uit de puinhopen van Arta nog wel iets moois maar voor je het weet ben je weer 3,5 jaar verder en zijn er nieuwe verkiezingen. Benieuwd wat dan de splijtzwam gaat zijn en of Arnhem dan eerlijk is over zijn ambities als stad. Wat we alvast wel weten is dat politici in ieder geval niet doen wat ze beloven.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arta: niks gewonnen, wel wat verloren"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*