Artistieke topproductie in Eusebiuskerk

250 muzikanten van verschillende niveaus in de kerk: alles wat je dacht van muziek zal veranderen!

Op zaterdagavond 15 oktober smelten in de Eusebiuskerk 250 muzikanten, van beginner tot professional, samen in één groot anderhalf durende muziekbelevenis tijdens HRFSTWND SOUNDTRIP EXPERIENCE XXL. Een non-stop beleving van klank, licht en ruimte!

Carlo Balemans

SOUNDTRIP is de revolutionaire werkwijze van dirigent, componist en alleskunner Carlo Balemans: “Iedereen krijgt een aantal steunpilaren, maar die avond ga ik met ze goochelen. Het wordt een grote belevenis. De klassiek opgeleide profmusici zullen er wel een stapje voor moeten zetten, maar ik zorg ervoor dat ze niet verdwalen. De kinderen zullen later eens zeggen ‘Toen ik tien jaar oud was, speelde ik eens samen met grote namen in één concert’. Het wordt een magisch moment!” Als een DJ mixed hij livemuziek van orkesten en koren aan en door elkaar. Carlo bepaalt ter plekke wie, wanneer en hoe speelt terwijl het publiek zich vrij in de ruimte mag bewegen. Of hij nu twintig spelers van Het Gelders Orkest laat klinken, het prachtige Philharmonie Gelre uit Arnhem of het moderne fanfareorkest CMH Hattem aangeeft, Carlo produceert vanuit het midden van de kerk zijn Soundtrip XXL.

HRFSTWND

HRFSTWND is de concertreeks voor de beste blaasorkesten. Met Soundtrip XXL viert HRFSTWND zijn tiende editie. Samen met een aantal bijzondere solisten zoals Jaap Zwart jr. op het grote orgel, Jilt Jansma op trombone, zangeres iET en gitarist Buddy Mokoginta , doen vijftien zangers van Koorschool Arnhem mee evenals meer dan twintig scholieren van het Candea College uit Duiven die muziek als examenvak hebben. Ook vier Spelenderwijsorkesten, uit Eerbeek, Oosterhout, Wijchen en Zevenaar doen mee! Deze kinderen zijn nog maar net op les en kunnen op deze wijze een onvergetelijke ervaring opdoen.

Beleven

Met deze grootse muzikale zoektocht wordt ingezoomd op de kern van samen muziek spelen, een beleving die je zo graag wilt ervaren maar niet onder woorden kunt brengen. Zowel muzikanten als publiek mogen vrij rondlopen in de Eusebius, de bar blijft open tijdens het concert. Visueel is Soundtrip XXL een ware belevenis. Joost Smit zet de hele kerk in vuur en vlam met wisselende lichtcombinaties. Wanneer je je eigen kussen of kleed meeneemt, zoek je liggend of zittend een plekje in de ruimte om het geheel te ondergaan. Kom zien en ervaren dat het mogelijk is: professionals, amateurs en beginnende muzikantjes in één grote artistieke topproductie.

Voor slechts € 10,- kun je erbij zijn, alleen via www.ikbenaanwezig.nl

Zaal open 19.45 uur

Aanvang 20.15 uur

Eindtijd 21.45 uur


HRFSTWND Soundtrip Experience XXL is een initiatief van Cultuurmij Oost in samenwerking met Cultuureducatie met Kwaliteit Gelderland, Het Gelders Orkest, Muziekplatform Oost, Rijnbrink Musidesk, Philharmonie Gelre, CMH Hattem, Eendracht Eerbeek, Con Amore Oosterhout, Het Musiater Zevenaar, Cultuurknooppunt Wijchen, Candea College Duiven, Koorschool Arnhem, stichting Columna en Carlo Balemans.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Artistieke topproductie in Eusebiuskerk"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*