Begeleiding naar passend en betaald werk

{

Op maandag 19 mei start Team3.0 met een nieuwe groep werkzoekenden. Op woensdag 7 en vrijdag 9 mei van 9.00 tot 12.00 uur vinden hierover informatiebijeenkomsten plaats. Iedereen die op zoek is naar passend (betaald) werk is van harte uitgenodigd. Locatie: Raadhuisplein 1 in Huissen. Aanmelden kan hier, per mail: info@team3punt0.nl of telefonisch: 026-3791876.
Tijdens de informatiebijeenkomst krijg je inzicht in de trainingsopzet, maak je kennis met methodieken die je écht verder helpen en ontmoet je de trainers. Een van hen is Arnhemmer Wilco Stegeman, tot voor kort deelnemer aan Team3.0. Samen met 17 groepsgenoten rondde hij op 25 maart jl. zijn traject af. Van deze groep hadden op dat moment 9 betaald werk gevonden, waren 6 als ZZP’er begonnen (of stonden op het punt aan de slag te gaan) en voelden 3 zich weer geactiveerd. Wilco vertelt graag over zijn ervaringen met Team3.0, zie ook het filmpje.

Voor dit artikel treffen we Wilco bij een training van Hondenschool Arnhem, het bedrijf dat hij heeft opgezet tijdens deelname aan Team3.0. “Ik trainde ik al wel bij andere hondenscholen maar nu heb ik inderdaad mijn eigen hondenschool. Ben daar afgelopen september mee begonnen. Dat gaat hartstikke goed, dinsdag begint mijn vierde groep en het loopt gewoon prima. Ik bouw langzaam op want ik wil iedereen die bij mijn hondenschool komt een positieve ervaring en alle aandacht kunnen geven. Eigenlijk een soort Team3.0 voor honden, ja haha”.

Wilco startte zijn deelname aan Team3.0 vanuit een re-integratietraject. Hij kon zijn oude werk als financieel adviseur bij een bank niet meer doen wegens een visuele beperking. In het begin moest hij even wennen aan de werkwijze en filosofie van Team3.0. “Team3.0 is een social enterprise en doet dit vanuit een bepaald gedachtengoed: samen bereik je meer dan alleen. Door het uitvoeren van werkzaamheden tijdens mijn stage kon ik iets terugdoen voor Team3.0. Tegelijkertijd kon ik ontdekkingen, die ik in de training had gedaan, in de praktijk uitproberen. Dat is echt een pluspunt van de training van Team3.0: Je leert bij Team3.0 veel over jezelf, bijvoorbeeld over je aanleg en talent, over het omgaan met stress en hoe je jezelf goed presenteert. Je leert ook veel van elkaars ervaringen. En uiteindelijk ga je het persoonlijke plan uitvoeren dat je voor jezelf hebt bedacht. Al die elementen samen, dat maakt het heel erg krachtig. Je ziet het terug in de resultaten. Als je in jezelf wilt investeren en als je het jezelf gunt om je eigen pad te ontdekken dan is dit perfect.”

Het begeleidingstraject zoals dat op 19 mei van start gaat omvat 16 volledige trainingsdagen, met daarnaast groepsbegeleiding en individuele coaching over een periode van een half jaar. Om de kosten te dekken en de continuïteit van de trainingen te kunnen waarborgen wordt van de deelnemers een financiële bijdrage per maand gevraagd.

Wilco: “Omdat trainen en coachen aansloot bij mijn talent en interessegebied, is het onderdeel van mijn stage geworden. Als co-trainer en coach doe ik nu ervaring op en ben ik ook betrokken bij het verder ontwikkelen van trainingsprogramma’s. Zo benadert Team3.0 het bedrijfsleven inmiddels met o.a. werk-naar-werk trainingen. Op termijn kan ik hier mogelijk mijn eigen betaalde werk creëren. En daar ben ik best trots op!”

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Begeleiding naar passend en betaald werk"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*