Bereikbaarheid Arnhem Centraal problematisch

Foto: Harry Gerritsen

De bereikbaarheid van Arnhem Centraal per trein is dit weekend op zijn minst problematisch te noemen. Juist nu er dit weekend door werkzaamheden bij Elst geen treinen rijden tussen station Arnhem en Nijmegen en Arnhem en Tiel, viel er bij Driebergen een boom op de bovenleiding. Daardoor zijn rechtstreekse treinreizen tussen Arnhem en Utrecht tot dinsdagochtend niet mogelijk.

Via Twitter wordt NS bestookt met vragen van reizigers over routes en reistijden. Tussen Arnhem Centraal en Nijmegen heeft NS bussen ingezet. Daardoor is er sprake van een extra reistijd van een kwartier tot een half uur. De werkzaamheden duren nog tot maandagmiddag 13:00 uur.

Arnhem Centraal – Utrecht Centraal
Om van Arnhem Centraal op station Utrecht Centraal (of omgekeerd) terecht te komen kunnen reizigers tussen Ede-Wageningen en Utrecht Centraal gebruik maken van snelbussen. De extra reistijd bedraagt volgens NS een half uur tot een uur. Voor de tussenliggende stations zijn er tussen Bunnik en Maarn stopbussen ingezet. Om van Utrecht Centraal naar Nijmegen te komen moet worden omgereisd via ’s-Hertogenbosch. Maandagochtend om 05:00 uur zal deze verstoring verholpen zijn.

Op zich kunnen reizigers met enige moeite en extra reistijd station Arnhem Centraal wel bereiken, maar de grote hoeveelheid vragen die op Twitter aan @NS_online worden gesteld laten zien dat dit niet zonder problemen het geval is. Daarbij gaan een groot aantal vragen over het gebruik van internationale ICE’s die dit weekend niet in Arnhem lijken te stoppen.

Nieuwe dienstregeling en situatie morgen
De verwarring is natuurlijk des te groter nu er net vandaag de nieuwe dienstregeling is ingegaan. Voor actuele informatie kunnen treinreizigers zich via deze webpagina van NS op de hoogte stellen én natuurlijk door vragen te stellen aan @NS_online op Twitter.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Bereikbaarheid Arnhem Centraal problematisch"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*