Bewoners Elderveld schrikken van nieuwbouw Lorentz Lyceum

Foto: Arjan Almekinders

ARNHEM – Bewoners van de Oegstgeeststraat, de Waddinxveenstraat en de Vlaardingenweg hebben een brief van de Stichting Quadraam en de gemeente Arnhem in de bus gekregen over de nieuwbouw van het Lorentz Lyceum in hun wijk.

Het lorentz Lyceum dat nu nog aan de Groningensingel is gevestigd zal op termijn verhuizen naar een nieuw te bouwen schoolgebouw op een kavel tussen de Oegstgeeststraat en het station Arnhem Zuid. Het nieuwe schoolgebouw zal aan maximaal 1.000 leerlingen onderdak gaan bieden.

Op de diverse ‘social media’ zoals Facebook en Twitter is al sprake van ongerustheid over dit voornemen. Het kavel waar de school moet komen is al jarenlang een onbebouwde plek waar gewandeld en gevoetbald kan worden.

Eén van de omwonenden schrijft op Twitter het volgende over het voornemen: “Serieus @gemeentearnhem ? N√ìG een school? Laat de kinderen daar lekker voetballen. Er zijn scholen genoeg in de buurt!”

In de brief aan de bewoners staat: “Voor u als bewoners in de directe omgeving van dit perceel ontstaat een nieuwe situatie. In plaats van een niet ingerichte kavel waar u kunt wandelen en voetballen komt er nu een Havo-VWO schoolgebouw. Voor ons is het van groot belang om een goed duurzaam gebouwde omgeving te realiseren die tevens een kwaliteitsimpuls voor de wijk kan worden.”

In verband met de voorgenomen bouw van de school wordt er op dinsdag 19 september van 21:00 – 21:30 uur een eerste gesprek met de omwonenden belegd in het gebouw van ‘Rivers International School Arnhem’.

De bedoeling van dat gesprek met de omwonenden is om onzekerheden weg te nemen en hen te betrekken in de ontwerpfase. Als de plannen concreter zijn zullen ook andere bewoners van de wijk Elderveld geïnformeerd worden.

 

Reacties