Bezwaren tegen Parkeernota Arnhem stapelen zich op

{title}

Op 17 april maakte de Gelderlander al melding van het massale verzet tegen de nieuwe parkeernota “Parkeren waar je wezen moet”. Tot 25 mei kunnen inwoners en ondernemers zelf nog zienswijzen indienen. De afgelopen weken heeft de Werkgroep Verkeer een heel scala aan analyses, commentaren, bezwaren en ingezonden brieven langs zien komen. Ook het eerste amendement is al geschreven. Net als met de griep (H5N1) begint zich ook hier een patroon af te tekenen.

Hoewel de argumenten uiteenlopen, is de conclusie steeds hetzelfde: de nota “Parkeren waar je wezen moet” moet niet worden aangenomen. De huidige nota (Parkeernota 2003-2010) is nog lang niet uitgevoerd. Niemand heeft om een nieuwe nota gevraagd. In sommige wijken is nog maar kort geleden een nieuw systeem ingevoerd. Veel wijken wachten nog op antwoord op vragen, onderzoek, evaluaties, concrete plannen en andere toezeggingen die de afgelopen jaren zijn gedaan, en waar de nieuwe Parkeernota met geen woord meer over rept.

Willekeur maakt problemen groter
De willekeurige begrenzing (centrumproblemen oplossen in buurten rond het centrum, terwijl er in het centrum zelf niets verandert, maar ook niet in de verder weg gelegen wijken) leidt niet tot een duurzame oplossing. De problemen worden alleen even verplaatst. De voorgestelde volgorde van maatregelen maakt de problemen op sommige plaatsen en tijden juist groter.

Intussen creëert de gemeente een schijnprobleem om de aandacht af te leiden van de echte problemen. Er is maar één oplossing die voorkomt dat mensen hun auto parkeren waar ze niet wezen moeten. De nota “Parkeren waar je wezen moet” gaat daar lijnrecht tegenin. Dat is dus niet de richting waarin wij het moeten zoeken. Maar als de gemeente weigert te luisteren naar de bewoners, is het onmogelijk om een goede afweging van belangen te maken.

Daarom bundelt de Werkgroep Verkeer analyses, commentaren, zienswijzen en amendementen. Zodat iedereen daar gebruik van kan maken. Bewoners en ondernemers kunnen zo bij het schrijven van hun eigen zienswijze ook gebruik maken van de analyses en zienswijzen van andere buurten en wijken.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Bezwaren tegen Parkeernota Arnhem stapelen zich op"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*