Bovennatuurlijke klasse bij Vitesse

{

Ooit sprak een dikke sportverslaggever in een Noorse trui over iemand van een andere planeet. Hij had het over een persoon die razendsnel rondjes reed op een schaatsbaan of met een fiets snel een berg beklom. Wij in Arnhem snuiven over zulke vergelijkingen want wij hebben bij Vitesse echt iemand met buitenaardse kwaliteiten.

Alleen al als de man het gras op komt lopen gonst er vanaf de tribunes een goedkeurend gezoem. Gejuich klinkt als hij een bal aanneemt. Als aan een magneet blijft de bal aan de voet. Massaal hoor je een ah, als hij een bal kopt. Schijnbaar moeiteloos komt hij anderhalve meter hoog, het is de hand van God die hem omhoog duwt. Alsof het pilonnen op de training zijn passeert hij zijn tegenstanders, ze in verbijstering achterlatend. Oeh, hoor je als hij een bal op doel schiet. Met daarna ogenblikkelijk gejuich en het inzetten van Daddy Cool. De verdediger van de tegenpartij wordt radeloos als iemand opmerkt: “Hoe kon je hem zo vrij laten staan?” Hij stond niet vrij, denkt hij, ik stond er naast. Onhoorbaar en onzichtbaar kan onze held zich verplaatsen. In alle rust lijkt hij de ballen in te schieten. Hoe kan het dat ze dan zo’n snelheid bereiken en de doelman niet anders kan dan de bal uit het net grabbelen. “Hij vloog voorbij,” spreekt de goalie vertwijfeld.

De lezer snapt allang dat ik het over Wilfried Bony heb, de zwarte parel uit Ivoorkust, waar we in Arnhem nog een paar wedstrijden van mogen genieten. “Is hij wel echt?” vraag ik mij af. Mijn liefste wens is dat ik een keer aan hem mag zitten en in hem mag knijpen. Zijn het normale spieren? Iemand vertelde dat een blinde jongen een keer Messi had mogen voelen. Zal ik‚Ķ. met een zonnebril op en een stok‚Ķ of zou hij mij met zijn bovennatuurlijke gaven meteen doorhebben.

Ik heb begrepen dat hij het niet zo goed naar zijn zin heeft bij Vitesse, maar ik hoop toch dat hij goede herinneringen overhoudt aan zijn verblijf bij onze Geelzwarten. Wilfried Bony bedankt!

Foto: Supporters van Vitesse door veelbelovend uit de Arnhem-Direct photostream

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Bovennatuurlijke klasse bij Vitesse"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*