Vitesse zet op Papendal volgende stap richting de top

Op de eerste echte lentedag van 2013 heeft Vitesse met de officiele opening van het hypermoderne trainingscomplex op Papendal een volgende stap gezet in de richting van de top van de eredivisie. De komst van het complex is al in augustus 2010 aangekondigd door Merab Jordania, en naar nu blijkt, is ook dit, naast de melding dat Vitesse zou gaan meedoen om de titel, geen loze opmerking geweest. De opening werd verricht door vertrekkend burgemeester Pauline Krikke en Hertog II, die met de sleutel kwam aanvliegen.

De alsmaar voortdurende economische crisis laat ook in het betaalde voetbal inmiddels zijn sporen na. In de vaderlandse eredivisie is dit seizoen al afscheid genomen AGOVV en SC Veendam, het bestaan van full-profs op dat niveau is inmiddels ook een fenomeen uit het verleden en de salarissen stijgen niet meer tot dat van popsterren. Veel clubs worden teruggeworpen op hun eigen jeugdopleiding en waartoe dat kan leiden, zien we voor het tweede achtereenvolgende jaar bij Feyenoord, dat wederom meestrijdt om de landstitel.

Het onderkomen op Papendal met z’n uitstraling gaat Vitesse een volgende impuls geven in de hemelbestorming van de traditionele top drie van Nederland: Ajax, Feyenoord en PSV. Een dergelijke accommodatie verdient een club op Champions League-niveau. Op 12 mei a.s. weten we of dat in juli/augustus al werkelijkheid wordt.

De beelden van de sfeerimpressie zijn afkomstig van Vitesse.nl.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse zet op Papendal volgende stap richting de top"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*