Brand in Basisschool de Kringloop “onbeschrijfelijk”

{

Tijdens de jaarwisseling is basisschool De Kringloop bijna helemaal afgebrand. Een enorm drama voor de ruim 300 leerlingen en leraren. Alles in een klap weg. De school zou over twee weken weer opengaan na een flinke opknapbeurt. De leerlingen van groep 8 zijn afgelopen maandag alweer begonnen met hun lessen. De rest van de leerlingen begint vandaag weer met school in de buurscholen, in het wijkcentrum en in gebouw De Ontmoeting. De oorzaak van de brand is nog niet bekend maar brandstichting wordt ‘nadrukkelijk niet uitgesloten’

Ik sprak met Dorothé Welles. Zij werkt al 33 jaar op De Kringloop als docent. “Het is onbeschrijfelijk wat het met mij doet. Ik kreeg rond twee uur een melding van mijn zoon per whatsapp. De hele Nieuwjaarsstemming sloeg om.”

“Wij waren nog steeds vuurwerk aan het kijken en ondertussen aan het genieten van de bubbels en Jools Holland (onze traditionele Nieuwjaarsconcert). Met de laptop op schoot en teletekst TV Gelderland hebben we de uren daarna alles gevolgd. Toen ik Nieuwjaarsdag de eerste keer ging kijken, dacht ik in mijn naïviteit dat ik de enige zou zijn. Eenmaal aangekomen zag ik zoveel mensen: ouders, leerlingen, collega’s, oud leerleerlingen (al dan niet met hun ouders). Het verdriet, de warmte waarmee zij spraken, ongelooflijk”

“Vooral het zien van mijn eigen lokaal deed zo zeer. Alle emotionele dingen. Alles wat niet digitaal opgeslagen is, alles wat wel digitaal opslagen is, maar netjes uitgewerkt, uitgeprint, gelamineerd is. Jut&Jul, de poppen die ons altijd helpen bij de sociaal-emotionele lessen; onze nieuwe schoolregels, prachtige posters die op vriendelijke en toch zeer duidelijk manier duidelijk maken wat wij van elkaar verwachten. Al onze nieuwe dingen: de school was -bijna – helemaal gerenoveerd door vrijwilligers en mensen van ‘Pimp my school’, de nieuwe kasten, prikborden – gratis geleverd door een bedrijf, de verteltassen, tassen gemaakt door groot/ouders, boeken die gegeven zijn door ouders om nog meer tassen te kunnen maken.”

“Een geluk bij een ongeluk: onze Zoem, die gelukkig thuis was: het bijtje van Veilig Leren Lezen dat elke ochtend bij een kind op bezoek gaat en voor het kindje zorgt is gespaard gebleven. Hij zal er woensdag zijn als de kinderen van groep 1 tot en met 4 gaan beginnen in de Baptisten gemeente.”

Phoenix
Dorothé heeft ook een nieuwjaarswens voor alle betrokkenen bij de school gemaakt. Een kaart met daarop de mythische Phoenix, een vogel die herrijst uit de as en staat voor eigen geestkracht en wederopstanding. “Wij komen terug en hoe!!” De 10-jarige Rik is alvast begonnen met het inzamelen van geld voor de wederopbouw.

phoenix kringloop arnhem

Foto: Website De Kringloop

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Brand in Basisschool de Kringloop “onbeschrijfelijk”"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*