Broertje van Arnhems Meisje heet Arnhemse Piet

{

Vertrekkend binnenstadmanager Ton Kranenburg ontving de allereerste. Op 29 september jl. kreeg hij uit handen van SBA-bestuurslid Gerda Kalsbeek een Arnhemse Piet uitgereikt. Bedenkers van dit eerbetoon zijn Géraldine Lodders en dezelfde Gerda Kalsbeek.

Tot de dag van vandaag krijgen Arnhemmers die zich voor de stad inspannen – als blijk van waardering – een Arnhems Meisje toebedeeld. De redelijk strenge toekenningregels gebieden, dat persoon in kwestie zich bijvoorbeeld minimaal 25 jaar vrijwillig moet hebben ingezet. Een Arnhems Meisje wordt toegekend door B&W.

Loondienst
Om in aanmerking te komen voor een Arnhemse Piet gelden andere, vrijere regels. Lodders: ‘Iemand die zich maximaal inspant voor de stad en daarbij anderen inspireert, komt in aanmerking voor een Arnhemse Piet. Het maakt dan verder niet uit of hij/zij in loondienst werkt of niet.’ Ton Kranenburg is volgens Kalsbeek zo iemand.
Kalsbeek: ‘Hij zette zich met hart en ziel in voor de stad. Als binnenstadsmanager deed hij net dat beetje extra. Hij kreeg veel voor elkaar en inspireerde velen.’

Reacties

Over de auteur

Kees Crone
Kees Crone is journalist en columnist. Hij publiceerde een aantal boeken over Arnhem en schrijft regelmatig op Arnhem-Direct. Hij is bovendien secretaris van de Vereniging Stadsschoon Arnhem.

Wees de eerste die reageert op "Broertje van Arnhems Meisje heet Arnhemse Piet"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*