Fietsstalverbod op het Johnny van Doornplein

{

Het college is akkoord gegaan met een fietsstalverbod op het Johnny van Doornplein. Fietsen of bromfietsen die vanaf 22 oktober buiten de rekken of stallingen staan, worden door de gemeente verwijderd op kosten van de eigenaar. Het verbod moet een einde maken aan de rommelige aanblik en overlast van fietsen buiten de stallingen. Ook heeft de gemeente aan V&D een vergunning verleend voor de exploitatie van een terras op het Johnny van Doornplein.

Om te zorgen dat iedereen de mogelijkheid heeft zijn rijwiel goed te stallen, zijn er naast de bestaande stallingsmogelijkheden extra plaatsen gerealiseerd op het Johnny van Doornplein, aan het begin van de Looierstraat en bij Health City.

Aantrekkelijke invulling
Sinds de oplevering van het Musiskwartier staat het Johnny van Doornplein vol met fietsen en bromfietsen. Een bewaakte, gratis fietsenstalling met 700 plaatsen plus recent geplaatste fietsrekken op het plein en in de directe omgeving, kunnen bezoekers niet verleiden om hun fiets op de daarvoor bestemde plaatsen neer te zetten. Het plein heeft op dit moment niet de uitstraling die past bij de entree van de binnenstad. Daarom is het college op zoek gegaan naar een andere invulling van dit gebied.

Met V&D is overlegd over het exploiteren van een terras op het Johnny van Doornplein en hiervoor is een vergunning verleend. Het gaat in eerste instantie om een proef die mogelijk wordt omgezet in een definitieve situatie. Voor het plaatsen van een terras is het uiteraard noodzakelijk dat brommers en fietsen niet in de weg staan.

Eerst waarschuwen
Het fietsstalverbod is officieel ingegaan op 8 oktober jl. Het geldt voor ruimer gebied dan alleen het Johnny van Doornplein, om te voorkomen dat (brom)fietsers hun voertuig pal buiten het aangewezen gebied stallen. De eerste twee weken worden fietsers en bezoekers van de binnenstad alleen op vriendelijke wijze op dit verbod gewezen. Dit gebeurt onder meer met labels aan verkeerd gestalde fietsen en een gratis koffiebon voor fietsers die de stallingen gebruiken. Ook kondigen borden en publicaties het fietsstalverbod aan.

Vanaf 22 oktober volgt een periode van intensieve handhaving. Dat betekent dat verkeerd gestalde (brom)fietsen worden verwijderd. Deze zijn tegen betaling van 20 euro op te halen bij de bewaakte fietsenstalling bij V&D.

overzicht fietsstalverbod johnny van doornplein arnhem

Foto: Gedeon Noordzij

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Fietsstalverbod op het Johnny van Doornplein"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*