Burendag in het Timmerhuis Malburgen

‘Als er één locatie in Malburgen Oost-Zuid bekend staat voor leuke activiteiten, creatieve workshops en gezelligheid voor jong en oud dan is het wel Het Timmerhuis’, aldus de website van Malburgen. Op zaterdag 23 september trapt het Timmerhuis haar culturele seizoen af met een enorm gezellig programma om ons er nog eens aan te herinneren wat Malburgen allemaal in zijn mars heeft. Niet alleen leerzame creatieve workshops vullen de dag, ook is er heerlijke muziek en samen wordt er gebarbecued. Vanaf 14u iedereen welkom!

Het Timmerhuis

Het Timmerhuis is een permanente laagdrempelige locatie in Malburgen, waar bestaande en nieuwe buurtinitiatieven langdurig een eigen plek en uitvalsbasis hebben. In het Timmerhuis komen kinderen met belangstelling voor beeldende kunst en techniek, kinderen die belangstelling hebben voor de natuur en duurzaamheid, kinderen die zich in willen zetten voor het verbeteren van de leefbaarheid van hun wijk samen met hun ouders, bewoners en hun ideeën en plannen in de wijk: een uitdagende buitenschoolse broedplaats voor kinderen, ouders en andere buurtbewoners, om ook naschools te timmeren in de ruimste zin van het woord.

Programma

Kom zaterdag naar op Akkerwindestraat 29, tussen het Bruishuis en Akkerwinde71 in. Waar vorig jaar tijdens de Burendag (slechts?) getimmerd werd voor het Timmerhuis (foto), hebben we nu veel meer in petto! We gaan natuurlijk wel weer timmeren. Samen met Bertus bouwen we bruggen en nog veel meer. Of teken je eigen ontwerp op de iPad en breng je tekening tot leven door het in 3D te laten printen! Het KinderWijkTeam versnippert plastic flessen tot korrels en maakt er daarna weer mooie dingen van met behulp van de extruder! Wie komt deze woeste machine testen? Verder maken we ‘Ontwerpen voor de toekomst’: In deze workshop gaan we samen energie opwekken uit afval. We gooien niets weg, maar voeren wetenschappelijke proefjes uit met natuurlijke materialen. Zo gaan we kijken wie het meeste biogas kan opwekken en maken we zelf instrumenten van afval. Door te bekijken welk afval energie geleidt, kunnen we ze wel of niet bespelen. En tot slot bouwen we van afval een nieuwe stad met elkaar, de stad van de toekomst!

Opening: Groetjes uit Malburgen/ Expositie: 100 jaar de stijl

Hennie Gerritsen heeft het afgelopen jaar verhalen verzameld van bewoners uit de buurt Malburgen, over de buurt. Al deze mooie verhalen zijn gebundeld in een boekje voor de wijk, genaamd ‘Groetjes uit Malburgen’. Tijdens de burendag wordt dit boek onthuld met een feestelijke opening. Cato, Esther, Koert, Janiek, Nona, Nynke, Serhat, Leisha, Amy, Ruathan, Rafat en Sacha tonen hun werk in Het Timmerhuis. Deze expositie heeft al gestaan in Rozet, maar zal voor het laatst te zien zijn tijdens de burendag in het timmerhuis. Komt dat zien!

Gratis

Alle activiteiten op Het Timmerhuis tijdens de burendag zijn helemaal gratis! Ook de enorme belleblazen van Massive Bubbles Rob. De dag wordt afgesloten met goede muziek uit Arnhem Zuid van Culture Connection en lekker eten tijdens de buurt BBQ. Iedereen welkom!

Partners in het Timmerhuis naast kunstenaar Bertus Blom (initiatiefnemer), zijn Kunstbedrijf Arnhem, (o.a.) Basisschool Mozaïek, Rijnstad en het Kinderwijkteam. Het Timmerhuis wordt ondersteund door de Gelrepas, het Jeugdcultuurfonds en Volkshuisvesting Arnhem.

Reacties