Actrice Lotte Dunselman wint Colombina

-Sanne Peper

Lotte Dunselman, actrice en een van de artistiek leidsters van het Arnhemse toneelgezelschap tgECHO, heeft gisteravond op het Nederlands Theaterfestival een Colombina gewonnen voor haar rol in de voorstelling Volpone van Dood Paard. De Colombina is de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol die jaarlijks wordt uitgereikt op het Nederlands Theaterfestival, tijdens het Gala van het Nederlands Theater. Andere kanshebbers in deze categorie waren Yara Alink en Keja Klaasje Kwestro.

Uit het juryrapport: ‘Lotte Dunselman is een mimische alleskunner. We kennen haar vooral als droogkomische actrice binnen haar eigen gezelschap tgECHO maar in de context van Dood Paard krijgt Dunselman vleugels en vice versa. Als outsider daagt Dunselman met haar uitbundige fysieke speelstijl de andere spelers uit tot ander gedrag maar blijft intussen haar geniale, fysieke zelf te midden van de Dood Paard traditie.’

Over tgECHO
tgECHO is een Arnhems toneelgezelschap en bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. In hun voorstellingen tonen ze een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is, als een echo met een ietwat vervormde klank. Anna en Lotte zetten je met hun vervreemdende voorstellingen op scherp en laten je voelen en ervaren wat de consequenties zijn van de maakbare wereld en de pogingen om daarin te overleven. Met voorstellingen als BOTTEN, Stel je bent een koe en Burgerlijke Schemering heeft tgECHO een eigen plek in het Nederlands theaterlandschap weten te veroveren.

Reacties