Burgers’ Zoo wint ‘Beste uitje van Nederland’

Foto: Website Burgers' Zoo

ARNHEM – Burgers’ Zoo heeft de publieksprijs ‘Beste Uitje van Nederland 2017’ gewonnen in de categorie Dierentuinen. De 1.556 stemmers gaven de dierentuin het eindcijfer 8,5.

Deze verkiezing is georganiseerd door De Persgroep die dagbladen en huis-aan-huiskranten maakt.

Directeur Alex van Hooff nam de prijs trots in ontvangst onder nieuwsgierig toezicht van het pasgeboren aardvarkentje:

“We staan internationaal bekend om de zogenaamde ecodisplays, waarin bijzondere natuurgebieden zeer nauwkeurig zijn nagebouwd en dieren in grote vrijheid leven. In de zomer van 2017 openen we ons nieuwste ecodisplay Burgers’ Mangrove, het grootste overdekte mangrovebos ter wereld met zeekoeien, vlinders, krabben, vogels, vissen en reptielen.”

Altijd blijven vernieuwen en verbeteren

Van Hooff: “Een modern dierenpark moet zichzelf altijd willen blijven vernieuwen en verbeteren. Technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en hoe we tegenwoordig naar het houden van dieren kijken is aanmerkelijk veranderd ten opzichte van pakweg twintig jaar geleden.”

“Om die reden zijn we extra trots dat onze jarenlange inspanningen worden gezien én gewaardeerd door de bezoekers. Het winnen van deze publieksprijs geeft aan dat we op de goede weg zijn. We hebben nog zoveel mooie plannen voor de toekomst, waarbij we in de zomer van 2017 ons eerstvolgende project openen: Burgers’ Mangrove, het grootste overdekte mangrovebos ter wereld. Hier komen bezoekers als ware ontdekkingsreizigers oog in oog te staan met zeekoeien dankzij een ruit van 12 meter lengte, terwijl kleurrijke vlinders overal om hen heen fladderen.”

Op creatieve wijze stimuleren om te stemmen

Burgers’ Zoo heeft met deze video op creatieve wijze aandacht gevraagd waarom toch vooral op Burgers’ Zoo gestemd zou moeten worden.

Met een knipoog naar het satirische filmpje dat Lubach over president Trumps ‘America First’ maakte, liet Burgers’ Zoo de kijker allereerst met prachtige dronebeelden in vogelvlucht kennismaken met het park om vervolgens ook met serieuzere ondertoon te vertellen hoe het dierenpark jaarlijks op actieve wijze natuurbehoud met raad en daad ondersteunt.

Zo beschermt Burgers’ Zoo al ruim 28 jaar samen met het Zwitserse vlinderpark Papiliorama op succesvolle wijze een natuurgebied van 235 vierkante kilometer in Belize.

Ook is het Arnhemse dierenpark al tien jaar lang als één van de hoofdsponsors aan Future For Nature verbonden.

Bron: Nieuwsbericht Burgers’ Zoo

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Burgers’ Zoo wint ‘Beste uitje van Nederland’"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*