Vitesse verslaat Heerenveen op een heerlijke voetbalavond: 4-2

ARNHEM – Vitesse heeft op een heerlijke lenteavond in een boeiend voetbalgevecht naaste concurrent sc Heerenveen met 4-2 naar huis gestuurd. Zes goals, waarin een golden hattrick (ik wist niet dat dat bestond) van Ricky van Wolfswinkel.

De aanvalsleider van de gastheren verkeert in bloedvorm en scoorde met het hoofd, met rechts en met links. Vitesse wervelde in het eerste kwart van het duel over het veld. De openingszet was voor de Friezen, maar daarna was het Vitesse dat de boventoon voerde.

Het arme Heerenveen kwam handen en voeten te kort. De 1-0 van Navarone Foor na een combinatie met Nathan was van ongekende schoonheid. Na vijf minuten.

Binnen een kwartier was het al 2-0 door een kopbal van Ricky van Wolfswinkel uit een corner. Vlak daarna leverde Navarone Foor een geweldige voorzet af bij diezelfde Van Wolfswinkel , diens snoeiharde kopbal teisterde de lat. Vitesse bleef dreigend al zakte het tempo.

Plots stond het 2-1. Scheidsrechter Kamphuis zag niks in een struikelpartij van Nathan op het middenveld, liet doorspelen en Luciano Slagveer tikte de 2-1 binnen. Tot aan de rust was het vervolgens een gelijkwaardig duel.

Dat beeld bleef gehandhaafd na de thee. sc Heerenveen voetbalde verder naar voren, zeker toen ex-Vitessenaar Stijn Schaars zijn opwachting maakte. Eloy Room hield zijn doel echter schoon. In de 70e minuut lanceerde Arnold Kruiswijk de in het veld gekomen Alexander Buttner.

De Doetinchemmer stoomde op naar de achterlijn en bediende Ricky van Wolfswinkel op maat voor zijn tweede treffer: 3-1. In de 75e minuut zette Rashica aan voor een passeeractie en bijna vanaf de zijlijn bracht hij Van Wolfswinkel in stelling voor zijn derde treffer van de avond: 4-1. In de slotfase zorgde Sam Larsson met een wonderschone treffer voor de 4-2-eindstand.

Van Wolfswinkel was uiteraard Man of the Match en kreeg voor het oog van ruim 21.000 toeschouwers een publiekswissel.