Cafés in nieuwjaarsnacht tot 05.00 uur open

{

Horecagelegenheden in de Arnhemse binnenstad mogen in de nacht van 31 december 2010 op 1 januari 2011 tot vijf uur open zijn. Burgemeester Pauline Krikke heeft over haar hart gestreken na gesprekken met horecaondernemers en hun bezoekers.

Normaal gesproken mogen alleen de nachtzaken tot 5 uur open blijven en moeten andere cafés in de nieuwjaarsnacht om 4 uur dicht. Om de horecaondernemers en hun bezoekers tegemoet te komen wordt nu voor de nieuwjaarsnacht een uitzondering gemaakt. Zou deze uitzondering ook toepasbaar zijn in de doorgaanse weekenden?

Burgemeester Krikke: “Ervaring leert dat de nieuwjaarsnacht veel bezoekers naar de binnenstad van Arnhem trekt. De meeste bezoekers arriveren pas ruim na middernacht. Ik vind het dan ook redelijk vanuit het oogpunt van ondernemers en bezoekers, dat de horeca in de nieuwjaarsnacht tot vijf uur open is”.

De vraag is of openingstijden in Arnhem toe zijn aan een revisie. Moet de Arnhemse horeca de mogelijkheid krijgen om langer open te blijven in het weekend? De openingstijden op de Korenmarkt staan sowieso op de agenda van het tweede stadsdebat dat in Dudok op 14 december zal plaatsvinden.

Bron: Gemeente Arnhem
Foto: Bas Boerman

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Cafés in nieuwjaarsnacht tot 05.00 uur open"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*