Creatieve coaching met kunst

{

Arnhem is een echte “kunst- en cultuurstad”. Daarmee bedoel ik dat kunst en cultuur in Arnhem in meerdere opzichten een grote rol spelen. Ondanks alle bezuinigingen in de culturele sector, houden veel professionals en instellingen zich er mee bezig. Het geïnteresseerde publiek kan daar vervolgens van genieten. Maar wat nog veel mooier is, is om zelf actief betrokken te zijn bij kunst en cultuur. Bijvoorbeeld door zelf een kunstwerk te maken. Gewoon een kwestie van beginnen zou ik zeggen, maar je kan dat ook onder begeleiding doen.

De Arnhemse kunstschilderes en coach Judy Cerfontaine biedt diverse workshops aan om je daarbij op weg te helpen. Door te tekenen, schilderen, boetseren of een collage te maken, maak je zichtbaar waar je staat en wat je wilt. Het aardige is dat Judy in haar workshops het maken van kunst verbindt met coaching. Hoe goed dat werkt heb ik gezien toen mijn dochter aan een workshop meedeed tijdens een expositie aan huis.

In haar eerdere werk als trainer is zij creatieve middelen gaan inzetten. Het trof haar wat mensen daarbij van zichzelf laten zien en hoe dit mensen in beweging kan brengen. En zelf was ze ook in haar element. Enige tijd later is Judy gestart met haar eigen bedrijf en heeft zij gerichte opleidingen gevolgd, zoals Kunstzinnige Counseling. In haar werk blijkt iedere keer weer hoe de inzet van creatieve middelen helpt bij het helder krijgen waar iemand zit en wat hem beweegt. Het laat veel van jezelf zien.

Meer informatie over de workshops is te vinden op haar site.

Foto: Karen Baarspul – Judy Cerfontaine met een deelnemer tijdens een creatieve workshop

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Creatieve coaching met kunst"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*