De nieuwe burgemeester is een mensenmens maar niet online

{

De concept-profielschets voor onze nieuwe burgemeester is af. Deze schets (pdf) gaat op 7 februari naar de raad waar de definitieve schets wordt vastgesteld. Bij het concept is ‘nadrukkelijk rekening gehouden met de uitkomsten van de enqu√™te.’ Laten we dat eens nader bekijken met zijn allen.

Hij of zij moet integer zijn en het burgemeestersambt en alles wat daarbij komt kijken met verve vervullen. Maar we zoeken meer dan een algemene burgemeester. Diegene moet ook interesse hebben in de stad. Dit lijken mij allemaal open deuren. Zeker niet onbelangrijk maar wel vanzelfsprekend. De nieuwe burgemeester moet ook een ‘mensenmens’ zijn. Ik ben benieuwd of jullie weten wat dat is. Google levert een hoop verschillende antwoorden op. Opvallend, in de hele conceptschets komt geen één keer online, internet of sociale media voor.

Wel in een bijzin dat hij of zij nevenfuncties kan vervullen in het belang van de stad. Rondom de acht bijbanen van Krikke ontstond vorig jaar een flinke discussie. Wat mij betreft mogen we die nu ook al voeren over de nieuwe burgemeester. Want hoe kan je acht bijbaantjes hebben als je al een goedbetaalde fulltime baan als burgemeester hebt?

Gerelateerde artikelen:
Gezocht: nieuwe burgemeester voor Arnhem m/v
Pauline Krikke stapt op
Tien jaar Krikke in Arnhem
Enquete burgemeester
De nieuwe burgemeester, ik heb hem/haar!
Nog 1 dag om de burgemeesters enquête in te vullen
1649 Arnhemmers laten hun stem horen bij burgemeestersenquete
Uitslag enquête: Arnhem wil een sociale, integere en betrokken burgemeester
De concept-profielschets (pdf)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De nieuwe burgemeester is een mensenmens maar niet online"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*