De Russen komen in Musis!

{

Wat moet ik meer zeggen: luister vijf minuten naar Rachmaninovs tweede pianoconcert en voel de rillingen over de huid, de weemoed in de buik het intense verlangen om meer en meer te horen.

De Russen zijn de koning van het gevoel, de nostalgie. We mogen ons gelukkig prijzen dat ze naar Musis komen aanstaande zondag 21 februari! Mochten er nog kaartjes te bemachtigen zijn… kom luisteren.

Er komen geen kleine jongens. De vaste gastdirigent van Het Gelders Orkest Nikolai Alexeev brengt samen met Boris Giltburg dit superromantische concert. Op het programma staan Pianoconcert nr. 2 en symfonie nr. 2 van Rachmaninov.

Deze jonge pianist wint in 2013 de eerste prijs én de publieksprijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. De allergrootste prijs in de muziekwereld (op de foto staat hij in het midden). Hij wordt vergeleken met legendes als Svjatoslav Richter en Arthur Rubinstein en stijgt razendsnel op de internationale ranglijsten. Hij is zomaar in Arnhem te beluisteren, samen met ons geliefde Gelderse Orkest.

Hij speelt gevoeliger dan het stukje muziek wat ik heb uitgekozen om te beluisteren. De Duitse pers schrijft na zijn uitvoering van Rachmaninovs Tweede pianoconcert: ‘Daar waar veel pianisten met de grootste heftigheid de toetsen bewerken, daar schijnt de in Moskou geboren Israëliër zijn instrument te strelen.’

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De Russen komen in Musis!"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*