De Staat van ons Klimaat

{

In de stad kan het op een warme dag wel tien graden warmer zijn dan buiten de stad. Dat is niet prettig, ongezond zelfs en heeft daarnaast ook economische nadelen. Van Arnhem is in kaart gebracht hoe de hitte zich verspreidt over de stad. Er zijn enkele probleemgebieden zoals het plein rondom de Eusebius en Kronenburg. Ze vormen als het ware hitte-eilanden in de stad, goed te zien op deze kaart.

Nu duidelijk is waar de problemen zijn, kan er wat aan worden gedaan. Daar is in 2013 een begin mee gemaakt. De documentaire, De Staat van ons Klimaat, is gisteren in Showroom Arnhem tijdens de Groene Nieuwjaarsborrel in premiere gegaan en zal later online verschijnen. De documentaire laat zien dat je door kleine ingrepen zoals verticale tuinen en groene daken al veel verschil kan maken. De lessen die zijn geleerd worden ook toegepast in de nieuwe stukken stad die nog worden gebouwd. Daarnaast wordt de kennis gedeeld in het Future Cities-project waar Arnhem onderdeel van uitmaakt.

Bloei in Arnhem

Op Bloei in Arnhem krijgen alle groene initiatieven van Arnhem een plek. Want er gebeurt veel in de stad op dit gebied. Zoveel dat het soms lastig is om bij te houden wie nou waar mee bezig is en er overlap kan ontstaan. Daar komt nog bij dat het ook leuker is om dingen samen te doen! Op de Groene Nieuwjaarsborrel presenteerden de drie Arnhemse ‘groenen’ Bezoekerscentrum Sonsbeek, Bloei! in Arnhem en kernteam stadslandbouw Arnhem hun plannen aan de 150 aanwezigen. Om te laten zien wat er al gebeurt en wat er allemaal kan met groen in de stenen stad. Daar gaan we nog veel meer van horen en vooral ook zien!

Foto: Marco Derksen

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De Staat van ons Klimaat"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*