De voetbal rolt weer in Arnhem

De kop is eraf in het Arnhemse amateurvoetbal voor het seizoen 2008-2009. ESA wist zaterdag op thuishaven Rijkerswoerd onder een behaaglijk zonnetje in klasse 3A de seizoensouverture tegen SDS?55 uit Wekerom winnend af te sluiten met 2-1.
FC Presikhaaf luisterde haar debuut in klasse 3D op met een 3-1-thuiszege op Spero uit Elst. Buurman Eendracht legde in klasse 4D in de derby VDZ met 4-1 over de knie.

In klasse 4F toog Eldenia naar Haalderen om het op te nemen tegen HAVO en zij keerden huiswaarts met een 3-5-zege. SML moet het uit opnemen tegen FC Jeugd in Ede en won met 1-2. De stadsderby tussen Sportclub Oranje en AZ2000 eindigde eveneens in 1-2: winst voor AZ2000.

In klasse 5F verloor Vitesse 1892 uit 3-2 van SJN. Arnhemia moest de punten delen met Kraayenhoff en SV De Paasberg kwam thuis in een doelpuntrijk duel niet verder dan 1 punt: op het eind stond er 4-4 op het scorebord na de wedstrijd tegen Kolping-Dynamo.  MASV was de enige Arnhemse club die in deze klasse tot winst wist te komen: zij versloegen het zondagselftal van ESA met 2-1.

Het beste resultaat van dit eerste competitieweekend vanuit Arnhems perspectief was voor Elsweide dat in de klasse 6F met maar liefst 7-0 GVC alle hoeken van het veld zien en daarmee tegelijkertijd de eerste koploper werd in deze klasse.  In diezelfde klasse won ESCA met 4-0 van Oranje Wit Elst. In klasse 4A op zaterdag speelde het eerste van Elsweide met 0-0 gelijk bij De Treffers.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De voetbal rolt weer in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*