‘Denkend aan Arnhem’ – foto- en gedichtenwedstrijd

Deze zomer vindt de derde editie van de foto- en gedichtenwedstrijd ‘Denkend aan Arnhem’ plaats, een initiatief van de Arnhemse freelance journalist Frank Thooft om het moois van Arnhem in het zonnetje te zetten.

Net als de vorige twee jaren kunnen Arnhemmers gedichten over Arnhem, of foto’s van Arnhem, inzenden voor nominatie. Wethouder Hans de Vroome (cultuur) reikt op 29 augustus om 17.00 uur de prijs uit aan de winnaars. De sluitingsdatum is 25 augustus. Deelnemers kunnen elk maximaal twee inzendingen (gedichten en/of foto’s) mailen naar denkendaanarnhem@gmail.com.

Dit jaar kunnen inzenders ook focussen op de Jansbeek, waar de wedstrijd in 2016 met het lofdicht ‘Denkend aan Arnhem‘ mee begonnen is. Er zijn namelijk plannen om eind dit jaar over de Jansbeek een boekje uit te geven. Ingezonden foto’s of gedichten kunnen in aanmerking komen voor opname in dit boekje.

De jury bestaat dit jaar weer uit Gelderlanderjournalist Piet Venhuizen en Colofon-eigenaar Walter Jansen evenals de fotografen Rens Plaschek en Jacques Kok.

De plaats van uitreiking wordt nog nader bekend gemaakt, evenals de locatie waar de genomineerde gedichten en foto’s geëxposeerd zullen worden. Net als vorig jaar is het streven de genomineerde gedichten en foto’s in een kalender op te nemen.

Foto: de winnende foto van Resie Robbers in 2017.

Reacties