Dinsdag 15-11 presentatie plannen mega-bioscoop in Arnhem Zuid

ARNHEM – Dinsdagmiddag 15 november a.s. zal bioscoopketen Euroscoop haar plannen voor een vestiging in Arnhem Zuid presenteren. De nieuwe mega-bioscoop is gepland in het zogeheten ‘Olympus sport- en leisurecluster’ rondom de Rijnhal.

Vanaf 17:00 uur zijn geïnteresseerden welkom bij het Olympuscollege. Over de mogelijke komst van een bioscoop in Arnhem Zuid verscheen eerder het artikel ‘Gemeente ziet komst nieuwe mega-bioscoop in Arnhem Zuid wel zitten’ op deze site.

Om 17:30 en 19:00 uur zijn er presentaties waarin Euroscoop haar plannen zal toelichten. De bioscoopketen verwacht dat een bioscoop voor een verdere versterking van bestaande sport- en leisure-activiteiten zoals Decathlon, de klimhal, het zwembad en de schermhalzal zorgen.

Euroscoop is een grote speler op bioscoopgebied en van oorsprong afkomstig uit België. Euroscoop heeft al vestigingen in Tilburg en Maastricht, maar heeft, naast een Arnhemse vestiging, nog bioscoopcomplexen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam in de planning.

Filmoorlog
Het is oorlog in filmland. Nadat het Britse filmconcern Vue vorig jaar JT Bioscopen overnam om de strijd met marktleider Pathé aan te gaan, mengde ook Euroscoop zich in de strijd. Arnhem is ‘frontstad’ in een filmoorlog die draait om marktaandeel.

Of Arnhem profiteert of slachtoffer wordt van deze filmoorlog zal de toekomst moeten uitwijzen.

De plannen van Euroscoop in Arnhem zuid worden gesteund door het college van B&W (D66 SP, CDA, ChristenUnie). Hoe de gemeenteraad over de plannen denkt is op dit moment nog onbekend.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Dinsdag 15-11 presentatie plannen mega-bioscoop in Arnhem Zuid"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*