Diverse wandelingen onder leiding van een Gildegids

ARNHEM – Wie meer wil weten over de Slag om Arnhem kan woensdag 6 september om 14.00 uur meelopen met een rondleiding door het gebied met een van de gidsen van Gilde Arnhem.

De slag om Arnhem ging de geschiedenis in als een heroïsch gevecht van de Britse en Poolse para’s die achter de Duitse linies werden gedropt om de Rijnbrug intact te houden. Op 17 september 1944 om 9.30 uur was het eerste luchtalarm.

De tegenstand van de Duitse bezetting was veel sterker dan werd verwacht. De geallieerden vochten om iedere meter grond, maar het Britse Tweede leger liet te lang op zich wachten. 1.700 van de 10.000 para’s sneuvelden. In de nacht van 25 op 26 september trok de rest van de Britse Eerste luchtlandingsdivisie bij Oosterbeek over de Rijn naar de zuidelijke oever terug. De Slag om Arnhem was verloren.

Met een Gildegids bezoekt u de plaatsen waar het gevecht bij de brug heeft plaatsgevonden.

Woensdag 6 september.
Start: 14.00 uur. Start: Airborne at the Bridge, Rijnkade 150, Arnhem.
Kosten: volwassenen € 4,00 | kinderen t/m 12 jaar € 2,50.
Reserveren niet nodig.
Voor meer informatie: http://www.wandeleninarnhem.nl

Op woensdag 6 en vrijdag 8 september is er een rondleiding door Historische Kelders, met Gildegids. Onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad, waaronder de Rijnstraat, bevinden zich middeleeuwse kelders. Uitgerust met kaarsen nissen en fraaie tongewelven maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar.

Start: 14.00 uur Oude Oeverstraat 4a.
Kosten: volwassenen € 5,00 | kinderen t/m/ 12 jaar € 3,50.

Info: www.wandeleninarnhem.nl

Zaterdag 9 september is er een stadswandeling onder leiding van een gildegids. Tijdens deze wandeling vertellen wij het een en ander over de geschiedenis van Arnhem en geven wij uitleg over de gebouwen en andere bezienswaardigheden waar we langs komen. Bij de operatie “Market Garden” is een groot gedeelte van Arnhems culturele erfgoed onherstelbaar verwoest, maar na de oorlog is een gedeelte weer opnieuw gebouwd en een ander deel vervangen door een eigentijdse invulling. Wij starten de wandeling om 11.00 uur bij de in oude luister herstelde, enig overgebleven, Arnhemse stadspoort, de Sabelspoort (bij de Markt en het Huis der Provincie).

Start: 11.00 uur. Sabelspoort Markt, Arnhem.
Kosten: volwassenen € 4,00 | kinderen t/m 12 jaar € 2,50.
Reserveren niet nodig.

Voor meer informatie: http://www.wandeleninarnhem.nl

 

Reacties