Doe mee met Voedselbankactie van Omroep Gelderland

ARNHEM – Vandaag startte Omroep Gelderland voor de derde keer de Voedselbankactie. Net zoals in de voorgaande jaren is het doel om zoveel mogelijk houdbare etenswaren in te zamelen voor de 17 Gelderse voedselbanken.

De voedselbanken in Gelderland verzorgen voedselpakketten voor 11.000 inwoners van Gelderland die deze hulp hard nodig hebben. De Voedselbankactie duurt tot 16 december.

Meedoen?
Producten kunnen gedoneerd worden door ze in te leveren bij een Coop-supermarkt of door zelf een actie te beginnen om producten op te halen. Op de laatste dag van de actie kunnen de ingezamelde goederen persoonlijk naar de verzamelhal in Bemmel worden gebracht. Vorig jaar haalde Omroep Gelderland voor anderhalve ton aan producten op.

Meehelpen?
Naast doneren is het ook mogelijk om mee te helpen door een paar uurtjes in de Coop in de buurt gaan staan om klanten aan te moedigen iets te kopen voor de Voedselbank. Aanmelden kan via deze link.

Gevraagde producten
Voor de Voedselbankactie is in overleg met de voedselbanken een lijstje met lang houdbare producten samengesteld:

-pasta
-rijst
-pastasaus
-groente/fruit (in blik)
-vlees/vis (in blik)
-houdbare zuivel
-koffie/thee
-koffiemelk
-soep in blik
-broodbeleg (hagelslag, jam).

Bij een donatie hoeft niet het hele lijstje aan producten aangeleverd te worden. Het is ook handig om van één product zoveel mogelijk stuks aan te leveren. Belangrijk is echter wel dat de producten lang houdbaar zijn. En er wordt uitdrukkelijk gevraagd om géén alcoholische dranken in te leveren.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Doe mee met Voedselbankactie van Omroep Gelderland"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*