Muziek bij de Buren – verrassend gastvrij

Nog een paar dagen, en dan klinkt er Muziek bij de Buren! Zondagmiddag 11 december klinkt er achter 109 Arnhemse huiskamerdeuren 327 keer lokaal muzikaal talent. Arnhem viert dit huiskamerfestival voor de vierde keer. We trappen af op zowel een locatie in Arnhem Noord als Zuid én we sluiten af met een spetterend eindfeest in Luxor Live. We nodigen jullie van harte uit je te laten verrassen door de muzikaliteit en de gastvrijheid van onze stad.

foto: Saffron Sun in Cranevelt, MbdB 2015 – Erik Vos

Aftrap Noord
De dag start om 11.00 zowel in Arnhem Zuid als Noord. Traditioneel is er om 12.00 een aftrap in Brasserie Dudok onder de Eusebiustoren. Na een gratis kopje koffie kan iedereen daar genieten van componist en performer Lavalu, zij orkestreerde speciaal voor Muziek bij de Buren nieuwe songs voor Het Gelders Orkest. Bij goed weer worden we ook nog verrast vanaf de toren aan de overkant!

Aftrap Zuid
In Arnhem Zuid zijn er in totaal 32 gastvrije Arnhemmers die hun deuren open hebben voor 96 intieme optredens en nieuwsgierig Arnhems publiek. In bijna alle wijken treffen we bijzondere huiskamers waarmee Arnhem Zuid flink is vertegenwoordigd!
Om dit te vieren is er een speciale opening georganiseerd mét een wijkontbijt (opgeven is nodig!) in de foyer van MFC de Omnibus op het Pallas Atheneplein 2.

Gastvrije stad
Vanaf 13.00 tot 17.30 zijn er artiesten in 109 huiskamers geprogrammeerd. Bekijk ons schema op artiest, op wijk en op mobiel. De programmakranten zijn op allerlei locaties in de stad te vinden, als ook in alle huiskamers op die dag. Er zitten helaas wat foutjes in, die somden we op. Voor laatste wijzigingen bekijk ook altijd onze Facebook pagina én ons Facebook evenement; daar proberen we alle PR uitingen van deelnemers nog eens in te verzamelen.

Luxor Live eindfeest

maame-joses_mbdb_ll2

Na 17.30u zullen enkele artiesten vanuit de stad zich haasten naar Luxor Live om daar vanaf 18:00 een feestelijke afsluitende avond te verzorgen. Deze is voor iedereen toegankelijk. In de benedenruimte van Luxor kan iedereen onder andere B & the Pack, Sinner & the Songfighter en Jordi Repkes verwachten. In de grote zaal, omlijst door DJ Clojo, verzorgen vanaf 19.30 Maame Joses en Bersama het hoofdprogramma. Maame arrangeert soulvolle liedjes recht uit het hart en Bersama garandeert een feestje met hun unieke Maluku Latin sound.

Hét huiskamerfestival van Nederland

welkom-poster-2016kl

Muziek bij de Buren is een jaarlijks terugkerend muziekfestival en een ontmoetingsfestival in één. De optredens vinden niet plaats zonder de gastvrijheid van vele Arnhemmers. Bij de ene huiskamer krijg je een kopje koffie met een plakje cake en bij de ander tref je misschien wel een heel buffet. Iedereen zal zeker een blijvende herinnering hebben aan een bijzonder optreden bij gastvrije stadsgenoten.

Naast Arnhem zullen ook gastvrije huiskamers Deventer, Ede, Hengelo, Meppel, Nijmegen, Wageningen en Zwolle hun deuren openen voor lokale muzikanten en stadbewoners. Met ruim 1250 optredens in zo’n 429 Nederlandse huiskamers is Muziek bij de Buren hét huiskamerfestival van Nederland.

Tot zondag de 11e!

Muzikale groet,
team Muziek bij de Buren Arnhem

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Muziek bij de Buren – verrassend gastvrij"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*