Duitse verkeersdrukte vanwege Goede Vrijdag

Afbeelding: Website ANWB

ARNHEM – Vandaag, de vrijdag voor Pasen, is het ‘Goede Vrijdag’. In Nederland is dat geen verplichte vrije dag. Scholen en officiële instanties zijn over het algemeen wel gesloten, maar veel bedrijven en winkels zijn gewoon open.

Dat geldt niet voor de Bondsrepubliek Duitsland waar op ‘Karfreitag’ (Goede Vrijdag) alles, scholen, instanties én winkels gesloten moeten blijven. De ‘Karfreitag’ wordt in Duitsland als belangrijkste (hoogste) feestdag gezien.

Omdat in Duitsland alles dicht zit is het vandaag op de A12 richting Arnhem bijzonder druk op de weg door een grote verkeersstroom vanuit Duitsland naar Nederland. Op ‘Goede Vrijdag’ zijn naast de genoemde sluitingen ook openbare activiteiten en evenementen verboden, zoals markten, tentoonstellingen en sportevenementen.

Zelfs videotheken en autowasstraten, maar dat geldt in Duitsland op alle zon- en feestdagen, moeten gesloten blijven en volgens het ‘Feiertagsgesetz’ mogen er zelfs geen verhuizingen plaatsvinden op ‘Karfreitag’.

Door de grote toestroom van verkeer uit Duitsland is er inmiddels (12:30 uur) een file van 12 kilometer ontstaan wat een extra reistijd van 35 minuten betekent. De grote verkeersdrukte begon vanochtend goed zichtbaar te worden vanaf 11:00 uur.

Voor winkels, horeca en evenementen in Arnhem en de rest van Nederland betekent de toestroom vanuit Duitsland dat het wellicht een “goede vrijdag” zal worden.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Duitse verkeersdrukte vanwege Goede Vrijdag"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*