Er lekker tussen Strand Zuid

© Zefanja Hoogers

Genieten van zwoele zomeravonden met een vuurkorf, poedelen aan de Rijn en ravotten in het zand: een eventlocatie en horecapaviljoen ineen op de Stadsblokken in Arnhem Zuid. Afgelopen weekend ging Strand Zuid open: eindelijk een lekkere plek om er tussenuit te kunnen in eigen stad en de Rijn te ervaren.

ASM haven x Strand Zuid

Zonder tekort te willen doen aan het Werfpaviljoen en de theetuin in de oude ASM haven – of Stadsblokkenwerf – voor een kopje koffie of lunch op terras en/of aan de Rijn: exact met dezelfde openingstijden is nu ook de hele zomer vlak er naast Strand Zuid bereikbaar op de Stadsblokken. De initiatieven kunnen elkaar versterken en de Zuidelijke Rijnoever – in aanloop naar de toekomstplannen voor dit gebied – een enorme impuls geven. ‘Voor (vrijwel) iedereen en (bijna) alle leeftijden’.

Strand Zuid onderscheidt zich door samenwerkingen met diverse partners uit de stad waardoor vijf dagen in de week een afwisselend programma plaats vindt. De Arnhemse initiatiefnemers Tijs Bergervoet en Robin van der Beek van het evenementenbedrijf Onemoretime Events (van o.a. festivals Luie Hond en Framed), Hans Peters en Willem Vierdag uit de communicatiewereld, zijn al enkele jaren bezig dit voor elkaar te krijgen en hebben plannen om voor 10 jaar bij te tekenen: het vakantiegevoel in eigen stad!

Posttheater x Strand Zuid

Tijd om te grijnzen en te grappen: iedere donderdagavond 3 tot 4 stand-up comedians. In samenwerking met het Posttheater, Comedyburo en AOT Events (organisator van de Arnhem Lacht: Comedy Nights)

Luxor Live x Strand Zuid

Terwijl je op een zonnige zomermiddag met je voeten in het zand zit, programmeert Luxor Live de muziek voor jou. Iedere vrijdag een live act en DJ op Strand Zuid.

Woodworks Yoga x Strand Zuid

Buig je weekend in met een yogales van WoodWorks Yoga verzorgd door Maarten van der Woude! Iedere zaterdagochtend op Strand Zuid.

Schavuiten van Zuid x Strand Zuid

Het is tijd voor de kinderen om ook hun eigen paviljoen te gaan bouwen op Strand Zuid, en wel ‘Paviljoen de Vrijheid’. Samen met Wijklab Arnhem gaan de kinderen aan de slag. Iedere zondag vanaf 12:00u op Strand Zuid Arnhem. Allen welkom! Meebouwen is gratis.

De organisatie heeft voor de hele zomer al Facebook evenementen aangemaakt!

Strand Zuid is te bereiken op de fiets én het ASM-pontje vaart tijdens onze openingsdagen woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Reacties