Even terug bij Oostpool: Erik Whien met Who’s afraid of Virginia Woolf?

{

Erik Whien is een oude bekende van Toneelgroep Oostpool. Hij regisseerde de afgelopen vijf jaar onder andere Van de brug af gezien, De Misantroop, Wachten op Godot en Boiling Frog voor het gezelschap. Met de klassieker Who’s afraid of Virginia Woolf? , een coproductie van Toneelgroep Oostpool en Toneelschuur Producties, keert hij twee weken terug naar Huis Oostpool. Op vrijdag 21 maart geeft regisseur Erik Whien een gratis inleiding voorafgaand aan Who’s afraid of Virginia Woolf? Hierin vertelt hij over de achtergrond en het maakproces van de voorstelling.

Jacob Derwig en Maria Kraakman spelen het echtpaar Martha en George in deze toneelklassieker, geschreven door Edward Albee, Sanne den Hartogh en Kirsten Mulder spelen Nick en Honey. Onder de regie van Erik Whien, en met deze vier acteurs, wordt dit wereldberoemde verhaal niet alleen een botsing tussen twee generaties – tussen het verharde en verbaal zwaarbewapende koppel Martha en George en de hoopvolle en dromerige Nick en Honey – maar meer nog een ontluisterende studie naar de mens en de verwoestende kracht van de waarheid.

Who’s afraid of Virginia Woolf?

Na een feestje op de universiteitscampus komen Martha en George (Maria Kraakman en Jacob Derwig) laat op de avond thuis. Al snel blijkt dat Martha het jonge stel Nick en Honey (Sanne den Hartogh en Kirsten Mulder) heeft uitgenodigd voor nog een drankje bij hen thuis. Wat volgt is een virtuoos slagveld waarin alle idealen en dromen van de vier aanwezigen zwaar op de proef worden gesteld. In een harde en cynische wereld lijkt de hang naar schoonheid de enige kans tot overleven. En wie durft er te leven zonder dromen?

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Even terug bij Oostpool: Erik Whien met Who’s afraid of Virginia Woolf?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*