Exit Rob Maas. Vitesse op zoek naar nieuwe trainer

2016-03-06 14:09:59 KERKRADE, Roda JC - Vitesse, Voetbal, Eredivisie seizoen 2015-2016, 06-03-2016, Parkstad Limburg Stadion, Vitesse trainer coach Rob Maas

Het laatste fluitsignaal in Enschede bij de wedstrijd FC Twente-Vitesse had vanmiddag amper geklonken of het persbericht ging al de deur uit: “Vitesse en hoofdtrainer Rob Maas zijn in goed overleg tot de conclusie gekomen dat hij zijn huidige functie aan het einde van het seizoen neerlegt.”

De 46-jarige oefenmeester nam afgelopen winter de honneurs waar van Peter Bosz, die halverwege het seizoen naarMaccabi Tel Aviv vertrok. In de tweede seizoenshelft haalde Maas 10 punten minder dan Bosz in de eerste seizoenshelft. Het vertrek van Maas komt dan ook niet onverwachts.

Technisch directeur Mo Allach: “We zijn continu in gesprek geweest met elkaar. Gezamenlijk hebben we een doelstelling afgesproken, die we helaas niet gehaald hebben. Als club gaan we de situatie en het afgelopen seizoen goed en kritisch analyseren. Dit besluit staat overigens los van het vertrouwen dat ik heb in Rob als trainer. Hij zal deze kwaliteiten in de toekomst zeker verder ontwikkelen.”

Rob Maas: “In de winterstop hebben we er voor gekozen om op de ingeslagen weg verder te gaan. Tot en met de laatste wedstrijd heb ik een team gezien dat er hard voor werkte. Dat we de play-offs niet hebben behaald is voor iedereen binnen en rondom de club enorm zuur. Dat trek ik me als sportman ook aan. We hebben gezamenlijk het gevoel dat de basis op dit moment ontbreekt om met mij in deze rol verder te gaan. Ik ben de club dankbaar dat zij mij in de winterstop het vertrouwen heeft gegeven om de rest van het seizoen af te maken als hoofdtrainer. Die ervaring neem ik voor de rest van mijn carrière mee.”

Maas trad in de zomer van 2014 toe tot de technische staf van Vitesse. De geboren Eindhovenaar was eerder al assistent-trainer bij RKC Waalwijk. Als profvoetballer speelde de middenvelder ruim 500 competitieduels en stopte pas op 39-jarige leeftijd. Hij doorliep de jeugdopleiding van en stond onder contract bij PSV en kwam in actie voor FC Eindhoven, RKC Waalwijk, Feyenoord, Heracles Almelo en de Duitse ploegen Arminia Bielefeld, Hertha BSC en MSV Duisburg.

Vitesse gebruikt de komende periode om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

Foto: Hoogenlaag.nl.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Exit Rob Maas. Vitesse op zoek naar nieuwe trainer"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*