Fashion + Design Festival Arnhem opent met eindexamenpresentatie van ArtEZ

De Mode Biënnale werd geen succes, maar Arnhem is nog steeds een modestad van formaat. Dat wordt vanaf komend weekend onderstreept tijdens het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA). FDFA gaat 2 juni van start met een openingsweekend vol toegepaste kunst.

FDFA gaat officieel van start met de eindexamenpresentatie van de ArtEZ modestudenten. De bekende modeafdeling van ArtEZ presenteert haar nieuwe lichting ontwerpers op donderdag 2 en vrijdag 3 juni. Dit jaar zullen de shows plaatsvinden in het congrescentrum ‘Elektrum’ op het voormalige KEMA-terrein (Arnhems Buiten) tussen Arnhem en Oosterbeek.

Tickets voor de (in totaal vijf) shows kunnen online besteld worden voor 16 euro per stuk. Naast de eindexamencollecties wordt ook de derdejaars collectie ‘Collectie Arnhem’ hier gepresenteerd.

State of Fashion
Tijdens de besloten opening van FDFA op vrijdag 3 juni vindt de aankondiging plaats van State of Fashion, een high-end internationaal mode event in vervolg op de Arnhem Mode Biënnale. State of Fashion komt tot stand onder verantwoordelijkheid van stichting Sonsbeek Internationaal, in nauwe samenwerking met ArtEZ, Museum Arnhem en FDFA.

PLINT26
De kunstbeurs ‘GET FED art fair’ zorgt voor de invulling van de FDFA hoofdlocatie voor de eerste twee weken. Building 026 aan de Koningstraat wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot PLINT26. In PLINT26 vinden gedurende het festival verschillende lezingen plaats, een masterclass van Bas Kosters door Craft Council Nederland, de Arnhemse Stockdagen en het ArtEZ evenement van Product Design ‘Food Under Construction’.

In PLINT26 is ook het informatiepunt van FDFA gevestigd, waar bezoekers terecht kunnen met vragen.
Meer informatie over het programma van FDFA is te vinden op de website fdfarnhem.nl.

Hieronder de teaser die FDFA op YouTube plaatste.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Fashion + Design Festival Arnhem opent met eindexamenpresentatie van ArtEZ"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*