FNV: “Medewerkers PostNL hebben recht op reiskostenvergoeding”

ARNHEM – Vanochtend hebben vijftig postbodes en voorbereiders hun werkzaamheden bij het voorbereidingscentrum van PostNL aan de Johan de Wittlaan neergelegd.

Na een bijeenkomst in de kantine kwamen de stakende medewerkers naar buiten voor een protestmars onder het motto ”PostNL kom over de brug”.

Het werk van de PostNL-medewerkers zou pas in 2018 naar Arnhem worden overgeheveld. Dat is eerder gebeurd doordat de Nijmeegse locatie van PostNL vorig jaar augustus is afgebrand.

De medewerkers zijn daardoor vervroegd overgeplaatst naar Arnhem, maar krijgen de reiskosten voor woon-/werkverkeer nu niet meer vergoed.

Normaal gesproken zouden zij bij een overplaatsing naar Arnhem in 2018 niet voor die kosten zijn komen te staan.

Ger Deleij van FNV: “PostNL heeft wel de verzekeringspenningen opgestreken, maar bouwt de vestigingslocatie in Nijmegen niet meer terug. Dan hebben ze dus genoeg middelen om de reiskosten van het voortijdig overgeplaatste personeel te vergoeden.”

Een stakende medewerker zei hierover gisteren het volgende: “Wij lopen morgen over de brug, maar het is PostNL dat écht over de brug moet komen”.

De postmedewerkers in Arnhem werken op een Voorbereidingslocatie (VBL), waar de voorgesorteerde post wordt aangeleverd. Ze maken de post per wijk kant en klaar voor distributie naar het verspreidingsgebied rondom Arnhem en Nijmegen.

Door de staking zal er binnen de regio Arnhem-Nijmegen naar verwachting minder post op de deurmat vallen.

Bron: FNV

Foto: Harry Gerritsen

Foto: Harry Gerritsen

Foto: Harry Gerritsen

 

 

 

Foto: Harry Gerritsen

Reacties

Wees de eerste die reageert op "FNV: “Medewerkers PostNL hebben recht op reiskostenvergoeding”"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*