Foto’s: Nacht van de Vluchteling 2017 Nijmegen – Arnhem

Foto: Harry Gerritsen

ARNHEM – Om precies 00:00 uur vannacht startte de sponsorloop ‘Nacht van de Vluchteling’ in Nijmegen. Ruim 1.000 deelnemers gingen toen op weg naar Arnhem voor een gesponsorde tocht van 40 kilometer. De opbrengst van alle routes bij elkaar is ruim 1,5 miljoen Euro, een half miljoen meer dan vorig jaar.

Vanochtend vroeg bereikten de eerste deelnemers Arnhems grondgebied ter hoogte van de wijk Schuytgraaf. Daarna liep de route door het Vitesse supportershome bij het Gelredome, over de John Frostbrug naar het Nederlands Openluchtmuseum, om vervolgens te eindigen bij de Witte Villa in Park Sonsbeek.

Daar werden de lopers opgewacht door een verklede bij en een beer voor een knuffelonthaal. Wethouder Ron König overhandigde bij de finish een medaille en een bos bloemen aan de deelnemers van Team Arnhem.

Afbeelding via Twitter

Eén van de snelste lopers vanochtend was SP-raadslid Gedeon Noordzij. SP-wethouder Geert Ritsema kwam niet veel later binnen, maar toen was zijn collega K√∂nig nog niet aanwezig om hem te kunnen huldigen. Alle deelnemende lopers werden door het publiek onthaald met applaus voor hun prestatie en zij kregen van de organisatie een ‘lopersontbijtje’ uitgereikt. Ook was er de mogelijkheid om een massage te krijgen.

 

Kijk hieronder naar een fotoreportage van de ‘Nacht van de Vluchteling 2017’ route Nijmegen – Arnhem (alle foto’s – Harry Gerritsen):

Reacties