Zaterdagnacht sponsorloop ‘Nacht van de Vluchteling’

Foto: Harry Gerritsen

ARNHEM – Vorig jaar hebben ongeveer 1.000 wandelaars een route van 40 kilometer tussen Nijmegen en Arnhem afgelegd onder de titel ‘Nacht van de Vluchteling‘.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de tweede editie van deze sponsorloop van Nijmegen naar Arnhem van start. Ook elders in het land, zoals bijvoorbeeld tussen Rotterdam en Den Haag (sinds 2010), vinden er een nachtelijke sponsorloop plaats.

De opbrengst was vorige jaar ongeveer 1 miljoen euro en sponsoren hebben aan de lopers op dit moment als een bedrag van ruim 1,3 miljoen euro toegezegd.

Wereldwijd zijn ruim 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld in eigen land. Zij hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. De nood was nooit eerder zo hoog. Sinds de Tweede Wereldoorlog waren er niet zoveel vluchtelingen.

Kijk voor meer informatie, de te sponsoren deelnemers en de laatste stand van de mogelijke opbrengst op de website van Nacht van de Vluchteling. Arnhem Direct zal zondag een beeldverslag van de sponsorloop verzorgen.

 

Reacties