Gespot: bever op de Stadsblokken

Toegegeven: echt scherp zijn de foto’s niet. Maar het is toch echt een bever die Eric Gottgens maandagavond rond kwart voor negen ’s avonds op de foto zette.

“De bever zat op het strandje voor de haven van Coers”, vertelt Gottgens. “Een bijzonder gezicht. Hij heeft er ongeveer een half uur rondgehangen.”

Zowel op de Stadsblokken als in Meinerswijk worden de laatste tijd steeds vaker bevers waargenomen. In 2013 bouwde een bever nog een dam in Meinerswijk.

Nadat de laatste bever in Nederland aan het begin van de 19e eeuw gedood werd, heeft het lang geduurd voordat de bever weer terugkeerde.

Vanaf eind jaren tachtig zijn er op verschillende plekken in Nederland bevers uitgezet. De bever die in Arnhem rondzwom is waarschijnlijk een nakomeling van de bevers die in de jaren negentig in de Geldersche Poort bij Nijmegen zijn uitgezet.

Het totale aantal bevers in Nederland is niet precies bekend, maar de Zoogdierenvereniging neemt aan dat er inmiddels zo’n 900 tot 1.000 bevers in Nederland voorkomen.

bever2

bever3

Foto’s: Eric Gottgens.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gespot: bever op de Stadsblokken"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*