Gratis voorstelling door muziektheaterafdeling ArtEZ

Studenten van de muziektheateropleiding van kunstacademie ArtEZ repeteren hun voorstelling Een Faust. Deze gratis voorstelling is a.s. donderdag en vrijdag te zien in het ArtEZ Theater.
De voorstelling is gebasseerd op de opera die Randy Newman ooit baseerde op het klassieke verhaal van Goethe over Faust. De productie is aangepast aan de 36 spelers van de muziektheaterafdeling van ArtEZ. “Met zo’n bewerking maken we de voorstelling op maat voor onze mensen”, legt docente Mari?lle Vester uit. “Wij houden de versie van Goethe aan; Newman slaat een meer Amerikaanse weg in.”

In twee weken tijd moet de voorstelling er staan. “Het is gewoon hard werken”, zegt tweedejaars student Spaan. “Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat zijn we ermee bezig. Dan merk ik dat dit geen hobby meer is, maar dat ik bezig ben een echt vak te leren.” Docente Caroline Almekinders bebevestigt dat laatste. “Tijdens deze opleiding kom je erachter of dit iets voor jou is. In twee weken zo’n voorstelling maken, is zwaar. Maar je krijgt er tegelijkertijd veel energie van terug.”

De 36 spelers zorgen tijdens de repetities regelmatig voor verrassingen. Tot grote vreugde bij de docenten. “Er gebeuren veel onverwachte dingen in het verhaal. Daar moet je spelenderwijs een oplossing voor bedenken. Daarvoor gebruiken we de talenten van deze jonge mensen. Hun inbreng levert mooie resultaten op in deze swingende show”, stelt Almekinders.

Wanneer? Donderdag 4 september om 19.00 uur en vrijdag 5 september om 14.00 uur en 19.00 uur.
Waar? ArtEZ Theater, Onderlangs 9, Arnhem.

Bron: De Gelderlander

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gratis voorstelling door muziektheaterafdeling ArtEZ"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*