Herdenking van de beschieting van de Geitenkamp, 13 april 1945

De heer Marinus van der Ende (98) was er bij; op 13 april 1945 vielen er onnodig slachtoffers op de Geitenkamp tijdens operation anger – ook wel bekend als Second Battle of Arnhem; een operatie van de geallieerden die in aanloop naar de bevrijding van Arnhem slaagde, maar waarbij in een uitgestorven stad achtergebleven ‘Bultbewoners‘ door misverstanden omkwamen. ‘Daar, op de Larikshof heb ik ze toen tijdelijk begraven‚Ķ’ wijst meneer van der Ende in 2016 nog (foto).

De Larikshof, een monument van verwarring

Sinds negen jaren herdenkt Stichting Herdenking Geitenkamp op 13 april dit onderbelichte voorval uit de Tweede Wereldoorlog bij het opgerichte monument op de Larikshof. Het heeft lang heeft geduurd voordat dit monument werd gerealiseerd; het waren periodes van verwarring en er waren duidelijk jaren van reflexie nodig. Kinderen, jongeren, het koor, wijkdichter Abel Brouwer, een kranslegging: allen leveren ook aankomende vrijdag weer hun bijdrage aan deze herdenking.

Programma park Larikshof

14.00 uur: Openingswoord door buurtdichter Abel Brouwer
14.05 uur: Toespraak burgemeester Ahmed Marcouch
14.10 uur: Bijdrage leerlingen GSG Guido
14.15 uur: Kranslegging door burgemeester Ahmed Marcouch en (namens) Marinus van der Ende
14.20 uur: Minuut stilte
14.21 uur: Voordracht Abel Brouwer
14.25 uur: Klassiek zanger Adrian Coxon: ‘Abide with me’, Ronddelen bloemen door leerlingen GSG Guido, Bloemlegging aanwezigen
14.30 uur: Dankwoord door Abel Brouwer met (of namens) Marinus van der Ende

Na afloop:
Samenkomst met koffie en thee in MFC de Wetering, Bonte Wetering 89

Reacties