Herman Hofman deelt bonbons uit: geldinzameling geslaagd, schoonmaak Blauwe Golven kan beginnen

In mei 2018 startten drie organisaties een geldinzameling om het centrale deel van Peter Struyckens omgevingskunstwerk Blauwe Golven in Arnhem te laten reinigen. De drie organisaties – Vereniging Stadsschoon Arnhem, de Werkgroep Monumentale Kunst van Erfgoedvereniging Bond Heemschut en de Werkgroep Behoud Blauwe Golven Arnhem – konden nog geen maand later melden dat het geld bijeen is. Het Arnhemse schoonmaakbedrijf Hommerson kan aan de slag met hoge druk en water.

Om dit te vieren sprak Herman Hofman namens de drie genoemde organisaties op gisteravond de gemeenteraad toe in de Burgerzaal.

Hoofd dienst cultuur

Bij deze gelegenheid deelde Herman Hofman een door Chocolaterie Mousset gemaakte Blauwe-Golven-bonbon uit. Hofman, in de jaren zeventig en tachtig hoofd van de toen spraakmakende Arnhemse dienst cultuur, was in de jaren zeventig betrokken bij het tot stand komen van Blauwe Golven.

Wat Hofman betreft is de geslaagde inzamelingsactie van burgers voor de gemeenteraad een reden te meer om zo snel mogelijk een beslissing te nemen voor behoud van Blauwe Golven en herstel van de fontein.

—-

Vereniging Stadsschoon Arnhem

Werkgroep Behoud Blauwe Golven Arnhem

Werkgroep Monumentale Kunst Erfgoed vereniging Bond Heemschut

Reacties