Het magisch realisme van Peter Colstee

In november en december 2016 is het genieten geblazen van de realistische, figuratieve en bijna abstracte schilderijen van Peter Colstee bij boekhandel Het Colofon in de Bakkerstraat. Colstee (1960) exposeert dan voor de tweede maal op die plek.

Arnhemmer Peter Colstee is onmiskenbaar een figuratief werkende kunstenaar die zeer hecht aan de beheersing van zijn schildertechniek. Experimenten met nieuwe technieken schuwt hij echter niet. Naast het mannelijk model en portret is het stilleven een geliefd onderwerp van hem. Colstee: ‘Ik kan mij in een stilleven vrij uiten, op zowel technisch als inhoudelijk gebied’. De expositie in Het Colofon is samengesteld uit nieuwe en oudere werken. Hierbij geeft het contrast tussen realisme, figuratie en bijna abstract een bijzonder overzicht van het kunnen van de kunstenaar.

Colstee volgde de kunstacademie in Kampen en verhuisde in 1985 naar Arnhem. Op de plek waar hij toen woonde is nu Café Caspar gevestigd, op de hoek Sonsbeeksingel/Elly Lamakerplantsoen. Om vast in de stemming te komen wordt in dat café tot eind november 2016, al werk van hem tentoongesteld. Op 12 en 13 november a.s. zal bovendien op ArtArnhem eveneens kunst van hem te zien zijn.

Website

Peter Colstee woont en werkt nu in het Spijkerkwartier. Voor (portret)schilderen in opdracht houdt hij zich aanbevolen. Zie: www.petercolstee.com

Opening:

De opening van de expositie in Het Colofon, Bakkerstraat 56 Arnhem, is op zondag 6 november om 15 uur. Het muziektrio FIRMA IRMA speelt daarbij onachterhoekse Achterhoekse muziek. Zangeres Irma is een heel eigenzinnige theatrale performer. Haar stem produceert verbazingwekkende lage tot ultra hoge tonen.

Reacties

Over de auteur

Kees Crone
Kees Crone is journalist en columnist. Hij publiceerde een aantal boeken over Arnhem en schrijft regelmatig op Arnhem-Direct. Hij is bovendien secretaris van de Vereniging Stadsschoon Arnhem.

Wees de eerste die reageert op "Het magisch realisme van Peter Colstee"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*