Het was lang het meest verscholen park van Arnhem, maar langzamerhand begint Arnhem deze parel te ontdekken: Park Immerloo in Arnhem Zuid. Festivals strijken er neer, kunstroutes ontvouwen zich en zetten het park op de kaart.
Beste verborgen stadspark van Arnhem
Een sportieve workout onder deskundige leiding, met de kinderen naar de natuurlijke speelplek of gewoon samen met de hond een frisse neus halen: het kon al langer in Park Immerloo. Maar nu is het tijd voor de ‘next step’: een park paviljoen voor een heerlijke kop koffie, een koel biertje in de zomer, een warme chocomel in de winter. Het park heeft het in ieder jaargetijde: sfeer!
Ontwerp mee!
Op 22 november tijdens Ruimtekoers kunnen bewoners uit de wijken rond het park onder leiding van KunstLab Arnhem creatief brainstormen over hoe hun ideale parkpaviljoen eruit kan zien. Dat doen we in het tijdelijke paviljoen Halfweg van kunstenaar Rob Voerman op het festival tegenover winkelcentrum Kronenburg. Wat zou je er allemaal willen doen en met wie? Een plek voor een kinderfeestje? Eindpunt voor een herfstwandeling of toch die teambuilding met de natuur als inspiratiebron? Ook over het ontwerp voor het paviljoen gaan we ons buigen. Wordt het één met de natuur of juist een kleurrijk ontwerp? Natuurlijk wordt het een duurzaam paviljoen en zo circulair als maar kan.
Jouw Idee Werkt!
Niets is te gek en onmogelijk, maar we blijven ook met de voeten op de grond! Want we willen wel dat het paviljoen er komt. Kom tijdens het Ruimtekoers Festival 22 november om 19.00 uur naar Paviljoen Halfweg aan de Groningensingel 17 en werk mee met ons aan de komst van het parkpaviljoen voor Park Immerloo. Op de houtkachel van het paviljoen Halfweg is koffie en thee bereid!
——
Over de organisators
Wij zijn Kunstbedrijf Arnhem. Kunstbedrijf Arnhem heeft kennis en expertise in huis op het gebied van cultuureducatie en -participatie. We brengen partijen samen en verbinden ze met elkaar. Tijdens Ruimtekoers organiseren we verschillende workshops en activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. Hierin gebruiken we kunst en cultuur als uitgangspunt.