Wat bezielt de Zuiderling? talkshow tijdens Ruimtekoers

Arnhem-Zuid staat niet bepaald bekend om zijn sprankelende culturele infrastructuur. Voor theater, het café of de muziekschool moet men doorgaans de brug over. Reden genoeg om kunst in te zetten als middel, om het verschil mee te maken in Zuid!

Cultuurimpuls in Arnhem-Zuid

Tijdens het Ruimtekoers Festival organiseert Kunstbedrijf Arnhem aankomende vrijdag een talkshow waar de traditie van ‘kunst in de wijk’ wordt besproken. Cultuuraanjagers hebben de afgelopen jaren samen met bewoners, kunstenaars, maatschappelijke en culturele organisaties een impuls willen geven aan de ontwikkeling van de wijk en haar bewoners. Samen met initiatiefnemers, kunstenaars, wijkprofessionals en andere betrokkenen wordt de balans opgemaakt. Wat is de zin en onzin van kunst in de wijk? Waar komen ze vandaan en waar willen ze naartoe? En vooral, wat bezielt de Zuiderling?

Interactieve middag

Gasten zullen vijftien korte presentaties van drie minuten geven over hun project. De presentaties zijn opgedeeld in vier hoofdthema’s. Na ieder themablok van presentaties gaan we in gesprek met de zaal. Aan de hand van een aantal stellingen reageert het publiek door zich over de vloer te bewegen (waar antwoorden liggen), om zo stelling in te nemen. Na ieder thema blok van presentaties en gesprek met het publiek, krijgen we een korte poëtische reflectie van Tim Lenders en Thijs Bisschops van Mensen Zeggen Dingen. Beiden zijn geboren en getogen Zuiderlingen.

 

Place to Be

De talkshow vindt plaats op vrijdagmiddag 24 november in het hoofdkwartier van Ruimtekoers aan de Groningensingel 51 in Arnhem op de zesde verdieping. Aanvang 15.00 uur tot 17.00 uur. Aansluitend kan men een maaltijd nuttigen in A Place To Eat. De entree is gratis.

Over de organisators

Wij zijn Kunstbedrijf Arnhem. Kunstbedrijf Arnhem heeft kennis en expertise in huis op het gebied van cultuureducatie en -participatie. We brengen partijen samen en verbinden ze met elkaar. Tijdens Ruimtekoers organiseren we verschillende workshops en activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. Hierin gebruiken we kunst en cultuur als uitgangspunt.

Reacties